ΕΛΛΑΔΑ

Κατεδαφίστηκαν δυο πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού

κατεδαφίστηκαν-δυο-πτέρυγες-των-φυλα-523682

Μια ιστορική εξέλιξη υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες για την πολύπαθη λόγω της παρουσίας του σωφρονιστικού ιδρύματος εκεί, πόλη του Κορυδαλλού. Μετά από αγώνες περίπου 40 ετών για πρώτη φορά υπήρξε «γκρέμισμα» χώρου των φυλακών. Για την ακρίβεια μετά από τις έντονες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής της πόλης κι ενώ για ακατανόητους λόγους επιχειρήθηκε το πάγωμα των εξελίξεων, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των δύο πτερύγων των γυναικείων φυλακών σε μια εξέλιξη που για τον Κορυδαλλό ισοδυναμεί με τη δική του «πτώση του τείχους».

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά κατεδαφίστηκε ενεργό τμήμα του συγκροτήματος και η έκταση αυτή παραχωρήθηκε στον Δήμο για χρήση υπέρ των πολιτών σε μια εξέλιξη που επιβεβαίωσε τη στρατηγική και τους αγώνες των κατοίκων κατά των φυλακών που βρίσκονται εντός μιας πόλης 80.000 κατοίκων. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Δήμαρχος της πόλης κι άνθρωπος που πίεσε όσο κανένας άλλος για αυτό το θέμα καθώς έστελνε μέχρι και την τελευταία στιγμή επιστολές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κ. Σταύρος Κασιμάτης «αποδείξαμε ότι παρά τις διαχρονικές δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καθυστερήσεις, δεν σταματάμε να δουλεύουμε συστηματικά και να αγωνιζόμαστε να γίνουν πράξη τα όνειρα γενεών Κορυδαλλιωτών και οι αγώνες όλων των δημοτικών αρχών από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών είναι ένα μεγάλο και σταθερό βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον τελικό μας στόχο. Βεβαίως δεν σταματάμε εδώ αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την πλήρη κι οριστική απομάκρυνση των φυλακών με παράλληλη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων και των κρατούμενων για καλύτερες συνθήκες».

Θα πρέπει να τονίσουμε πως με επιστολή του στον πρωθυπουργό και κατόπιν ερώτησης της βουλευτού της Β΄ Πειραιά κας., Νίνας Κασιμάτη, παρά το πάγωμα της κατεδάφισης από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, έγινε κατορθωτό να ξεπαγώσουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις και να προχωρήσει το ιστορικό γκρέμισμα.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου