LIFE STYLE

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη

εφυγε-από-τη-ζωή-η-ηθοποιός-ευαγγελία-σ-535813

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει ο θάνατος της μεγάλης ηθοποιού Ευαγγελίας Σαμιωτάκη. Το τελευταίο διάστημα η ηθοποιός, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη… μάνα ΜΟΥ σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση… καλό ταξίδι καλή μου κυρία…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τη μεγάλη απώλεια.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934 και ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου. Στα 18 της παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο. «Τον ερωτεύτηκα αμέσως», έχει πει σε συνέντευξή της η Σαμιωτάκη, ενώ ο Σπύρο Καλογήρου συνήθιζε να της εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από τους στίχους του:

«Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψιλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα»….

Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι, ενώ η Ευαγγελία Σαμιωτακη συνήθιζε να αυτορποσδιορίζεται ως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συζύγου της.

Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, στο θέατρο δεν είχαν πολλές συνεργασίες, καθώς εκείνη ήταν στο Εθνικό θέατρο, ενώ ο Καλογήρου ασχολήθηκε με το ελεύθερο θέατρο. Μετά το ’80 έκαναν δικό τους θίασο, ανέβασαν πολλές παραστάσεις και πραγματοποίησαν περιοδείες. Δεν χώρισαν ποτέ, παρά μόνο όταν ο Σπύρος Καλογήρου έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Τζάνειο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος και περνούσαν τις περισσότερες ημέρες του στο εξοχικό τους….

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι στις 12.00 το μεσημέρι στο κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου