ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 2.700 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες στη δυτική Ελλάδα

περισσότεροι-από-2-700-κεραυνοί-σημειώθη-540221

Η κακοκαιρία ξαναχτυπά και δείχνει τα «δόντια» της!

Όπως μεταφέρει το meteo.gr, χθες Τρίτη 7 Μαρτίου, από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το βράδυ, στη δυτική Ελλάδα ανιχνεύθηκαν από το σύστημα ανίχνευσης ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών περισσότεροι από 2.700 κεραυνοί.

Από το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στη χώρα μας το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό «Γαλάτεια» από τη Βόρεια Αδριατική, φέρνοντας μαζί της βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όταν τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, όμως μέχρι τότε τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Για σήμερα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικός καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα δυτικά, τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια, από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια, τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενίσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, η άφιξη της «Γαλάτειας» συνοδεύτηκε από προβλήματα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την Πάτρα και τη Ζάκυνθο.

Η Πάτρα αντιμετώπισε προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με το tempo24, γύρω στις 19.30 το απόγευμα σταμάτησε για αρκετή ώρα να λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και σε ορισμένα καταστήματα. Επίσης πτώση τάσης και διακοπές σημειώθηκαν και περιμετρικά του κέντρου της Πάτρας.

Λίγη ώρα μετά έπεσε κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων πάνω σε φοίνικα ο οποίος πήρε φωτιά, ενώ στην Οβρυά έπεσε ένα δένδρο.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε το μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που χτύπησε το απόγευμα της Τρίτης το νησί. Συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ έσπευσαν ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

Η «Γαλάτεια» άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης της Ζακύνθου.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου