ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε σχολεία έγιναν στόχοι αγνώστων διαρρηκτών

πέντε-σχολεία-έγιναν-στόχοι-αγνώστων-555278

Στο έλεος αγνώστων διαρρηκτών βρέθηκαν οι αίθουσες και το κυλικείο του Μουσικού σχολείου στο Βαρθολομιό Ηλείας, από τις οποίες κλάπηκαν είδη μεγάλης αξίας κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Μάλιστα, οι δράστες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές που ξεπερνούν σε κόστος τα 1.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες παραβίασαν όλες τις σχολικές αίθουσες και άρπαξαν συσκευές αναπαραγωγής ήχου, ένα μουσικό όργανο και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 2.800 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν και το κυλικείο του σχολείου, πήραν γύρω στα 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και έκλεψαν διάφορα προϊόντα αξίας 180 ευρώ. Η διάρρηξη διαπιστώθηκε την Δευτέρα και ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Διπλό “χτύπημα” στα σχολεία του Λουτρού Αμφιλοχίας έκαναν άγνωστοι “κυνηγοί” χαλκού, αφού κατάφεραν να αρπάξουν τα χάλκινα τμήματα από τους αγωγούς του αλεξικέραυνου, από τις στέγες τόσο του Γυμνασίου όσο και του Δημοτικού της περιοχής, αφήνοντας τους μαθητές στο έλεος πιθανής καταιγίδας! Από τους αστυνομικούς του τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων.

Όμως, στόχος αγνώστων διαρρηκτών έγινε και το Δημοτικό σχολείο στη Νέα Αβόρανη Αιτωλοακαρνανίας, όπου εισέβαλαν με στόχο την υπαίθρια δεξαμενή με τα καύσιμα για να ζεσταίνονται οι μικροί μαθητές, Οι δράστες “ρούφηξαν” από την δεξαμενή 250 λίτρα πετρελαίου και έγιναν καπνός. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων και ερευνούν για να εντοπίστουν τους δράστες.

Ακόμη και ένα νηπιαγωγείο στην Πάτρα έβαλαν στο μάτι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι τρύπωσαν στο εσωτερικό του και άρπαξαν διάφορες συσκευές αναπαραγωγής ήχου απροσδιόριστης αξίας. Για την κλοπή ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν προανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου