ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί σε… ειδικές αποστολές, έτοιμοι για όλα

αστυνομικοί-σε-ειδικές-αποστολές-έτ-556654

Η δουλειά του αστυνομικού έχει βάσανα και κινδύνους, αλλά έχει και τις χαρές και τα «τυχερά» της.

Προκειμένου να ξεσκεπαστεί το έγκλημα και να διαλυθούν κυκλώματα πορνείας και μαστροπείας, αστυνομικοί λειτουργώντας ως «agents provocateurs» διεισδύουν στα άδυτα του εγκλήματος (και όχι μόνο), προσφέροντας ακόμα και το κορμί τους για να μπορέσουν να βεβαιώσουν με χειροπιαστά αποδεικτικά στοιχεία ότι τελέστηκαν παράνομες ερωτικές συνευρέσεις!

Υπηρετώντας με αυταπάρνηση το καθήκον εισβάλλουν ως δήθεν πελάτες σε ινστιτούτα αισθητικής, spa, μπαρ κ.λπ., όπου λειτουργούν κρυφοί οίκοι ανοχής, και για να αποκαλύψουν τι γίνεται, κάνοντας την καρδιά τους πέτρα, «αναγκάζονται» να δεχθούν θωπείες, ασέλγειες και άλλες ερωτικές πράξεις από μασέζ, σερβιτόρες, κονσοματρίς, που τους πουλούν τον «αγοραίο έρωτα» και έτσι συγκεντρώνουν αδιάσειστα στοιχεία για να οδηγήσουν τους υπευθύνους στο εδώλιο.

Ανέλαβε… δράση
Μια τέτοια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση που θέλει αστυνομικούς «έτοιμους για όλα» έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, όταν πριν από λίγα χρόνια έφτασαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ανώνυμες καταγγελίες πως σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι λειτουργούσε -σύμφωνα με την ταμπέλα- ινστιτούτο αισθητικής, πίσω από το οποίο κρυβόταν όμως στην πραγματικότητα οίκος ανοχής.

Δείχνοντας μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, η αρμόδια υπηρεσία ανέλαβε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα οργανώνοντας ένα αλάνθαστο σχέδιο. Καλοντυμένος αστυνομικός (με πολιτικά) πήγε ένα βραδάκι και χτύπησε το κουδούνι του Ινστιτούτου, προσποιούμενος τον πελάτη, που του είχε συστήσει ένας φίλος το μέρος σαν «πρώτο». Από την προαγωγό που τον υποδέχθηκε ζήτησε χωρίς περιστροφές «μασάζ και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει στην πορεία», ενώ ο συνεργός της, που «κρατούσε τσίλιες» έξω από το κτίριο, για να ειδοποιήσει μέσω κινητού τηλεφώνου αν έβλεπε τίποτα περίεργο, δεν υπέβαλε… ενστάσεις και το πράγμα προχώρησε «στο παρασύνθημα».

Εκείνη του υπέδειξε τρεις κοπέλες για να διαλέξει, ορίζοντας «ταρίφα» 90 ευρώ και ο μυστικός αστυνομικός, επιλέγοντας την καλύτερη, την άφησε να τον οδηγήσει σε διπλανό δωμάτιο για να την παγιδεύσει με το καλοστημένο σχέδιο. Η κοπέλα ζήτησε από το άτομο να ξαπλώσει, πήρε στα χέρια της το μόριο και άρχισε το μασάζ, τις μαλάξεις και τις θωπείες, επεκτείνοντάς τες και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος του αστυνομικού. Εκείνος δεν άργησε να φτάσει μέχρι την εκσπερμάτωση και έχοντας πλέον όλες τις αποδείξεις που χρειαζόταν στα χέρια του, πλήρωσε το συμφωνημένο με την προαγωγό ποσό των 90 ευρώ, δίνοντας προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μολονότι καταπονημένος από την εκτέλεση του πανούργου σχεδίου έσπευσε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος για να «μπουκάρουν» οι υπόλοιποι αστυνομικοί που περίμεναν απέξω, χωρίς να τους αντιληφθεί ο «τσιλιαδόρος», που «τα έκανε μαντάρα» και ξεκίνησαν οι συλλήψεις.

Η προαγωγός πρόλαβε να βγει στο μπαλκόνι και πέταξε στον τσιλιαδόρο στον δρόμο 1.400 ευρώ, ενώ από το ψάξιμο των αστυνομικών βρέθηκαν στο ινστιτούτο άλλα 1.700 ευρώ. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και πρόσφατα στη δίκη στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν μετά βδελυγμίας ότι παρείχαν υπηρεσίες κρυφού οίκου ανοχής.

Ομως το δικαστήριο, ακούγοντας τις γλαφυρές περιγραφές που έκανε σαν μάρτυρας ο agent provocateur, παραθέτοντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντέκρουσε τους ισχυρισμούς τους με απόλυτη αξιοπιστία, σαφήνεια και πληρότητα, ενώ ανέλυσε δίχως αντιφάσεις και χωρίς να αφήσει κενά ή ερωτηματικά όλα τα πραγματικά περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή του.

Στα συντριπτικά στοιχεία που ενίσχυσαν την αξιοπιστία του αστυνομικού, πέρα από την ακριβέστατη περιγραφή των ερωτικών περιπτύξεων, συγκαταλέγεται -σύμφωνα με το Εφετείο- το ότι η προαγωγός όχι μόνο πέταξε χρήματα από το μπαλκόνι αλλά και πρόλαβε να κλείσει έξω από το διαμέρισμα τον αστυνομικό-πελάτη, μόλις κατάλαβε ότι ήθελε να μπάσει μέσα άλλους (αστυνομικούς), και στη συνέχεια αρνιόταν να τους ανοίξει, αφήνοντάς τους «σύξυλους» να χτυπούν τα κουδούνια και να προσπαθούν να «μπουκάρουν».

Προαγωγός και «τσιλιαδόρος» εισέπραξαν 20 και 10 μήνες φυλακή αντίστοιχα, ενώ το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι κοπέλες που πήγαν να εργαστούν εκεί είχαν πράγματι τελειώσει αισθητική σε ΙΕΚ, αλλά εκείνη τις εξανάγκασε να εκπορνευθούν για να μπορέσουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ

Η αστυνομική αυτή πρακτική διείσδυσης δεν έχει μείνει ασχολίαστη, αφού πολλοί την επικρίνουν ή την καταδικάζουν, βάζοντας στο τραπέζι και θέματα ηθικής, νομιμότητας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας κ.λπ.

ΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ»
Κατέγραφαν με κάμερες την ερωτική ζωή των πελατών

Σε άλλη υπόθεση, πάλι στο κέντρο της Αθήνας, υπήρξε ανάλογος σχεδιασμός από άλλο αστυνομικό τμήμα που έστειλε αστυνομικό-πελάτη σε έτερο ινστιτούτο, ο οποίος, αφού «έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά» και «τα έδωσε όλα», κατάφερε να αποκαλύψει την κρυφή λειτουργία οίκου ανοχής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ταρίφα ήταν 100 ευρώ, από τα οποία η κοπέλα κρατούσε μόνο τα 20, αλλά το «κλου» της υπόθεσης ήταν ότι στο στούντιο, πέρα από τους κρυφούς και άοκνους εργάτες αστυνομικούς, υπήρχαν και κρυμμένες μικροκάμερες, εγκατεστημένες από την προαγωγό και τον συνεργάτη της, οι οποίοι κατέγραφαν έτσι παράνομα τα προσωπικά δεδομένα της ερωτικής ζωής των πελατών και όσων περνούσαν από το ινστιτούτο.

Οπτικό υλικό
Ομως και πάλι η επιμελής δράση του αστυνομικού και η «εναργής και λεπτομερής» περιγραφή των ερωτικών συνευρέσεων έπεισαν το δικαστήριο ότι συνέβησαν «Σόδομα και Γόμορρα», όπως φάνηκε και από το σχετικό οπτικό υλικό, για το οποίο ο αρμόδιος τεχνικός δήλωσε πάντως παντελή άγνοια, διαβεβαιώνοντας ότι εκείνος εγκατέστησε μικροκάμερες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλωστε βρέθηκαν και κοπέλες που αποκάλυψαν εκ των υστέρων ότι είχαν εξαναγκαστεί υπό το βάρος απειλών να εκπορνευθούν και ότι πλήρωναν μάλιστα «πρόστιμο», όποτε ξεπερνούσαν το «πλαφόν» των 20 λεπτών που είχαν διορία για να τελειώσουν με κάθε πελάτη ή όταν δυσανασχετούσαν ή αρνούνταν να πάνε με πελάτη που δεν ήθελαν.

Η προαγωγός «έφαγε» 5 χρονάκια, αφού στην περίπτωση αυτή υπήρξε και παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα έσκασε στη μέση και ένα σοβαρό νομικό θέμα. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων σε τέτοιες υποθέσεις έβαλαν ζήτημα ακυρότητας των καταθέσεων των αστυνομικών που έδωσαν και το κορμί τους ακόμα για την ανεύρεση της αλήθειας.

Είπαν δηλαδή ότι η όλη διαδικασία ήταν άκυρη, γιατί είναι παράνομο να καταθέτουν σαν μάρτυρες-πελάτες όσοι άσκησαν προανακριτικά καθήκοντα. Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε, αφού κρίθηκε ότι οι αστυνομικοί αυτοί έδρασαν μόνο ως εραστές και όχι ως προανακριτικοί υπάλληλοι, αφού δεν έκαναν οι ίδιοι κατ’ οίκον έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές, αλλά ήταν απλά αποδέκτες των ασελγών πράξεων που βεβαίωσαν την τέλεση παρανομιών.

Παρεμφερής υπόθεση απασχόλησε προ ημερών επαρχιακό δικαστήριο με την κατάθεση αστυνομικού που πήγε σε μπαρ προσποιούμενος τον πελάτη και για να βεβαιώσει ότι λειτουργούσε κύκλωμα μαστροπείας ζήτησε τη συντροφιά κοπέλας-συνοδού, χορό, ποτά, μέχρι να φτάσει και «στο ψητό», μέσα από κεράσματα και μάρκες που μοίραζαν σερβιτόροι.

Κατόπιν διαπραγματεύσεων ο κρυφός αστυνομικός εξασφάλισε με το κέρασμα ενός ποτού (μιας μάρκας) την παροχή υπηρεσιών στοματικού έρωτα, ενώ για περαιτέρω περιπτύξεις τού ζητήθηκαν ποτά-μάρκες συνολικής αξίας 70 ευρώ, που κατέβαλε, αφού ολοκλήρωσε τις ερωτικές του επαφές, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και ακολούθησαν συλλήψεις.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου