ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βρέθηκε στην Ελβετία ο πρώην πρόεδρος της ΑΓΕΤ

νεκρός-βρέθηκε-στην-ελβετία-ο-πρώην-πρ-557216

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός στη Ζυρίχη ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης, ερευνούν οι ελβετικές Αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε. Ο Κυπριανίδης είχε διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής της «Κεράνης», καθώς ο ίδιος είχε παντρευτεί τη βασική μέτοχο της εταιρείας. Χώρισαν και ο Κυπριανίδης έγινε ζευγάρι με τη γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση.

Ο επιχειρηματίας ζούσε εδώ και χρόνια υπό καθεστώς ισχυρής προστασίας, ενώ η βίλα που διέθετε στο Σούνιο είχε συστήματα ασφαλείας που παρέπεμπαν σε αυτά της αμερικανικής πρεσβείας.

Με έντονη κοσμική και πλούσια ζωή ο Μ. Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.


(Το περίφημο ακίνητο του Ωνάση)

Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων, το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα.

Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία, η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».


(Με τη Μιμή Ντενίση)

Μετά τον χωρισμό τους, η Μιμή Ντενίση είχε μιλήσει για τον Μανώλη Κυπριανίδη: «Είναι κάποιες σχέσεις που κάνουν τον κύκλο τους. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, είχαμε μια πολιτισμένη σχέση και έτσι είναι και ο χωρισμός μας» είχε πει η ηθοποιός το 2011.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου