ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο θα πληρώσουμε με την παράδοση των έργων στα Τέμπη για Πλαταμώνα και Θεσσαλονίκη

πόσο-θα-πληρώσουμε-με-την-παράδοση-των-577393

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, για να πάει κάποιος στον Πλαταμώνα από τη Λάρισα με Ι.Χ. θα χρειαστεί να πληρώσει στα διόδια Μακρυχωρίου 1,40 ευρώ. Αν το αυτοκίνητο δεν μπει στον παράδρομο και συνεχίσει στην Ε.Ο. πληρώνει και άλλα 2 ευρώ στα διόδια Πυργετού. Σύνολο, λοιπόν, 3,40 ευρώ.

Μετά τα τέλη Μαρτίου και την παράδοση του έργου στα Τέμπη, τα διόδια στο Μακρυχώρι θα γίνουν από 1,40 που είναι σήμερα 2,50 ευρώ. Ο σταθμός διοδίων του Πυργετού δεν θα υπάρχει αλλά θα δημιουργηθούν πλευρικοί σταθμοί όταν το Ι.Χ θα μπει στον Πλαταμώνα. Σε αυτόν τον σταθμό ο οδηγός θα πληρώνει 0.60 λεπτά. Σύνολο, θα πληρώσει 3,10 ευρώ, δηλαδή 0,30 λεπτά λιγότερα από σήμερα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου» Ειρήνη Ζαβρίδου, οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον Πλαταμώνα θα υπάρχουν μόνον για όσους κινούνται από Λάρισα για Θεσσαλονίκη, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι μετά το μήκος χρέωσης του σταθμού του Πυργετού.

Αντίθετα, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα η περιοχή αυτή καλύπτεται από το αντίτιμο διοδίων στην Λεπτοκαρυά και δεν θα υπάρχουν πλευρικοί σταθμοί προς αυτή την κατεύθυνση στην είσοδο του Πλαταμώνα.

Ακριβότερη η Θεσσαλονίκη

Όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ κινηθεί από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη πληρώνει (με βάση τα ισχύοντα δεδομένα) στο Μακρυχώρι: 1,40, στο Πυργετό: 2 ευρώ, στη Λεπτοκαρυά: 1,90, στο Κλειδί: 2 ευρώ και στα Μάλγαρα: 1,20. Έτσι, στο σύνολο θα κληθεί να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 8,50 ευρώ.

Με την παράδοση του έργου στα Τέμπη, στην ίδια διαδρομή θα πρέπει να πληρώσει: στο Μακρυχώρι (από 1,40) 2,50, στη Λεπτοκαρυά (από 1,90) 3,20, στο Κλειδί 2 ευρώ και στα Μάλγαρα 1,20. Θα καταβάλει, δηλαδή, συνολικά 8,90 λεπτά (40 λεπτά επιπλέον).

Πηγή: onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου