ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Το αίτημα για εκλογές είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα

τσίπρας-το-αίτημα-για-εκλογές-είναι-ή-α-581283

Σφοδρή αντεπίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός άνοιξε, ουσιαστικά την ομιλία του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «κήρυκα ανευθυνότητας» που δεν διστάζει, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, να κάνει κακό στη χώρα.

«Μέχρι τώρα είχα την αίσθηση ότι είστε κήρυκας θαλασσοδανείων. Σήμερα διαπίστωσα ότι είστε και κήρυκας ανευθυνότητας κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή το ΔΝΤ ζητά, αναίτια, μέτρα που ισοδυναμούν με το 2% του ΑΕΠ, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κ. Μητσοτάκη, έρχεστε εδώ και αναπαράγετε τα επιχειρήματα των ακραίων κύκλων ότι δήθεν “δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις”. Σας διαψεύδει η πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Απέναντι στους παραλογισμούς που ζητά το ΔΝΤ και “εσείς ως ουρά του ακολουθείτε”, έχουμε συμμάχους τους αριθμούς».

«Σας ακούει ο ελληνικός λαός… Ποια είναι η θέση σας; Διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τη θέση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα… Δείξτε ότι έχετε μια στοιχειώδη συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να γυρίσετε στις θέσεις εξουσίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και, το κυριότερο, θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν αντέχει άλλη κρίση, ενώ, όπως είπε, αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική.

«Εμείς αποδείξαμε την ευρωπαϊκή μας επιλογή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων», τόνισε.

«Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για το πόρισμα της εξεταστικής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο οι πολίτες που θα μάθουν, αλλά και η Δικαιοσύνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και ευθύνες που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Από το πόρισμα της Εξεταστικής προκύπτει ότι τα ΜΜΕ χρωστούν στις τράπεζες, 1,3 δισ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είνα δανεικά και αγύριστα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει -μόνο από τις τράπεζες- 400 εκ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση τις μελοντικές κρατικές ενισχύσεις Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε πως θα διασφαλίσει τα δάνεια που έδινε. Και κάνετε ότι δεν τρεχει τίποτε για όλα αυτά. Σας έχει περάσει ποτέ απο το μιαλό ότι είναι χρήματα του ελληνικολυ λαού και πρέπει να επιστραφούν;» είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν συζητάω με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα διαπλοκής έχω την αίσθηση ότι κλέβω εκκλησία», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Κ.Μητσοτάκη και πρόσθεσε. “Αν νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς που χρεοκοπήσατε τη χώρα κάνετε λάθος. Κρατάτε μοχθηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα παρακαλώντας τους δανειστές να κρατήσουν άμυνα. Δεν είναι δημοφιλής θέση και στάση. Θα την πληρώσετε αυτήν την επιλογή.

Δεν ανοίγουμε το θέμα της διαπλοκής επειδή έχουμε εκδικητική διάθεση ή ρεβανσισμό, αλλά γιατί υπάρχει βαθειά απαίτηση από το λαό να βγουν όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη θα επιρρίψει ευθύνες όταν κρίνει”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου