ΕΛΛΑΔΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι πατέρας και κόρη που κατηγορούνται για κλοπή ρεύματος

αφέθηκαν-ελεύθεροι-πατέρας-και-κόρη-π-629591

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν 84χρονος και η 48χρονη κόρη του που κατηγορούνται από την ΔΕΗ για κλοπή ρεύματος στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν.

Πατέρας και κόρη βρέθηκαν προχθές ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Άκη Δημητριάδη όπου και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, όπως εξάλλου έκανε και την προηγούμενη ημέρα ο 44χρονος γιος της οικογένειας που επίσης εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι είπαν πως η «περιπέτειά» τους με την ΔΕΗ άρχισε στα τέλη Φεβρουαρίου 2015 όταν έλαβαν επιστολή από την ΔΕΔΔΗΕ, η οποία και τους πληροφορούσε ότι από συνεργείο της διαπιστώθηκε το λαμάκι της β’ βάσης του μετρητή τους ότι ήταν ανοικτό με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί το σύνολο της κατανάλωσης από 10-4-2008 έως 16-7-2014.

Οι ίδιοι επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως ουδέποτε είχανε την οποιαδήποτε επέμβαση στον μετρητή ούτε και κλήθηκαν ποτέ να παραστούν σε έλεγχο του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ ούτε και τους γνωστοποιήθηκε επί σειρά ετών οποιαδήποτε παράβαση.

Επίσης πρόσθεσαν ότι όπως ισχυρίζεται η ΔΕΔΔΗΕ η κλοπή ρεύματος συντελείται από το έτος 2008 , όμως οι μετρήσεις από συνεργεία της γίνονται μηνιαία και ουδέν παράνομο ή παράτυπο διαπιστώθηκε για έξι συναπτά έτη.

Οι επιχειρηματίες είπαν επίσης ότι δια του δικηγόρου τους κ. Δημητριάδη απευθύνθηκαν στην εταιρεία ηλεκτροδότησης προκειμένου να τους δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις όμως τελικά τα στοιχεία του φακέλου δεν τα έλαβαν.

Σε ότι αφορά δε τους λογαριασμούς που έλαβαν αφορούσε την χρήση από 1η Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2015 και σε αυτόν δεν υπήρχε αιτιολογία του επιπλέον χρεωθέντος ποσού.
Ο 44χρονος πρόσθεσε ότι επιστολές που τους κοινοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 , συμπεριλαμβάνουν και χρέωση του 2008 , η οποία έχει εκ του νόμου έχει υποπέσει στην πενταετή παραγραφή και επομένως θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Τέλος επεσήμαναν ότι δεν γνωρίζουν καμία μέθοδο κλοπής ρεύματος ούτε οτιδήποτε είναι παράνομο και φυσικά ουδέποτε διανοηθήκαν να προβούν σε τέτοιου είδους πράξεις ή ενέργειες.

Σε ότι δε αφορά το κιβώτιο της ηλεκτρικής παροχής και τον ενσωματωμένο σε αυτό μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αυτά βρίσκονται εκτός της επιχείρησης τους, ώστε να μπορεί οποτεδήποτε το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να έχει πρόσβαση σε αυτά, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της επιχείρησής τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου