ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές Φαρ Ουέστ με πυροβολισμούς και αυτοκτονία του δράστη στην πλατεία Θεάτρου

σκηνές-φαρ-ουέστ-με-πυροβολισμούς-και-629744

Έλληνας, δραπέτης φυλακών, είναι τελικά ο άνδρας που πυροβόλησε αστυνομικούς σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο πίσω μέρος της πλατείας Θεάτρου, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 38χρονο, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές Ηρακλείου και είχε παραβιάσει την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Χαλκίδας όπου εκρατείτο. Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Το περισταστικό σημειώθηκε όταν αστυνομικοί της ομάδας Δίας επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε άντρα που τον θεώρησαν ύποπτο..

Αυτός, όμως, όπως αναφέρει η αστυνομία, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν στον ώμο (φέρει διαμπερές τραύμα) και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και ο δράστης προσωρινά διέφυγε και κρύφτηκε πίσω από κτίριο της περιοχής, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και τις μαρτυρίες τεσσάρων πολιτών, αυτοκτόνησε με το όπλο του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 38χρονος φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε τραυματιστεί και από κάποια σφαίρα των αστυνομικών. Αυτή την ώρα, εξετάζεται από ιατροδικαστή το πτώμα, ενώ διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν την υπόθεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου