ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλοποιείται ο εφοδιασμός των Νοσοκομείων

ομαλοποιείται-ο-εφοδιασμός-των-νοσοκ-436193

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία όσον αφορά στα υλικά, αφού μεγάλος αριθμός προμηθευτών αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την εξόφληση των χρεών.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν περίπου 15 μέρες για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Την Πέμπτη θα αποφασίσουν οι προμηθευτές ορθοπαιδικών υλικών.

Παρέμβαση Α. Βγενόπουλου

Στο μεταξύ την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, αλλά και στον Όμιλο Υγεία.

«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν τελικά συμβεί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι όσα έχουν γίνει στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι «ένα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά»

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι με τρεις απλές κινήσεις και δράσεις μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας: Ο έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρείες (ισολογισμοί, διπλότυπο σύστημα, απογραφή αποθηκών κ.λ.π.), η πλήρης μηχανογράφηση των εφαρμογών και η καθιέρωση ηλεκτρονικής διεξαγωγής των διαγωνισμών.

«Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον ‘Ευαγγελισμό’, δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποθηκών. Πώς γίνονται οι νέες παραγγελίες» αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι είναι μια τίμια πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει το έργο που τις έχει ανατεθεί.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων.

Σχετικά με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι η διοίκηση αποφάσισε την απορρόφηση του συνόλου του ΦΠΑ (11%) που επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των ασθενών, ενώ προωθούνται οικονομικά πακέτα για ασθενείς με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Απάντηση υπουργείου

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε η εξής απάντηση: «Φαίνεται ότι ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου MIG δυσανασχετεί με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει και να αναβαθμίσει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα να θέσει κανόνες και αποτελεσματική εποπτεία στον ιδιωτικό τομέα της υγείας» Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον στο χώρο της υγείας και το αποδεικνύει εμπράκτως καθημερινά».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου