ΕΛΛΑΔΑ

Ροδίτισσα …μάδησε ομογενή από το Καμερούν πουλώντας του έρωτα

ροδίτισσα-μάδησε-ομογενή-από-το-καμε-666310

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενη για απάτη, παραπέμφθηκε μια γυναίκα από τη Ρόδο, που μηνύθηκε από έναν ομογενή, ο οποίος υποστηρίζει ότι παριστάνοντας την ερωτευμένη, με την προοπτική γάμου, του απέσπασε ένα σημαντικό ποσό, πείθοντας τον ότι πάσχει από καρκίνο. Αυτή… όμως διέθεσε τα χρήματα για πλαστική στήθους και για την αγορά αυτοκινήτου. Ο ομογενής γεννήθηκε στο Καμερούν, από Έλληνες γονείς και ζει και εργάζεται εκεί μέχρι σήμερα, δραστηριοποιούμενος στην εκμετάλλευση επιχειρήσεων εμπορίου.

Όπως εξέθεσε στη μήνυσή του, φτάνοντας σε ώριμη ηλικία γάμου, έκρινε πως η επιλογή του, θα έπρεπε να είναι από την χώρα καταγωγής του, την Ελλάδα, αφού κάθε άλλη επιλογή σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό του Καμερούν, θα ήταν, κατά την εκτίμησή του, προβληματική.

Αυτές τις σκέψεις του τις εξέφρασε στο στενό περιβάλλον της ελληνικής κοινότητας και όπως υποστηρίζει, τον προσέγγισε ένας ομογενής, ο οποίος γνώριζε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του και του είπε, ότι η κόρη του (εγκαλούμενη), η οποία ζούσε μόνιμα στη Ρόδο και είχε ήδη έναν αποτυχημένο γάμο, με δύο ανήλικα τέκνα, ήταν μία εξαιρετική κοπέλα, η οποία, εφόσον ταίριαζαν, θα ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας.

Έτσι αφού ήρθαν με την παρότρυνση του πατέρα της σε επαφή μέσω διαδικτύου, τον Απρίλιο του 2010 ήρθε για πρώτη φορά στη Ρόδο για να γνωριστούν. Όπως υποστηρίζει, βρέθηκαν μαζί και από την πρώτη στιγμή του φερόταν πολύ τρυφερά, δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον και λέγοντάς του ότι ψάχνει να βρει ένα στήριγμα.

Έτσι έμεινε, όπως εξιστορεί, στη Ρόδο για δέκα ημέρες, σε ξενοδοχείο και η εγκαλούμενη συνέχιζε να δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις, δημιουργώντας του την εντύπωση ότι πρόκειται για μία όντως σοβαρή κοπέλα, που δεν ενδιαφέρεται για κάτι εφήμερο, αλλά για κάτι ουσιαστικό ως προς το μέλλον.
Επιστρέφοντας στη Αφρική είχαν επικοινωνία μέσω διαδικτύου κυρίως, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου το ενδιαφέρον της, όπως περιγράφει, παρέμενε ζωηρό, χρησιμοποιώντας μάλιστα τρυφερές εκφράσεις, όπως «αγάπη μου», «cherie» και άλλες, κάνοντάς τον να πιστέψει, ότι αυτή η γυναίκα, ενδιαφέρεται πραγματικά για εκείνον και για την δημιουργία μίας σοβαρής σχέσης, που θα οδηγούσε στον γάμο.

Παράλληλα με τα παραπάνω η εγκαλούμενη, άρχισε, όπως υποστηρίζει, να του λέει, ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία προσπαθούσε να λύσει μόνη της χωρίς όμως αποτέλεσμα και ότι εξαιτίας αυτών θα κινδύνευε το σπίτι της, το οποίο αποτελούσε οικογενειακή στέγη δική της και των τέκνων της.

Ο μηνυτής διατείνεται παραπέρα ότι πέραν των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με κίνδυνο απώλειας της κατοικίας της, στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, του «εκμυστηρεύτηκε» ότι σε διαγνωστικές εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της επέμβασης, ζητώντας μάλιστα αυτό να παραμείνει κρυφό από τους γονείς της για να μην τους αναστατώσει.

Έτσι, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε να την βοηθήσει οικονομικά, οπότε και εκείνος, δείχνοντας πίστη στους ισχυρισμούς και στις προθέσεις της και συγκεκριμένα στο πρόβλημα της υγείας της και στην προοπτική που καλλιεργούσε για την πρόοδο της σχέσης της και για τα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον, της κατέβαλε συνολικά το ποσό των 36.400 €, με τρεις καταβολές.

Η εγκαλούμενη, λαμβάνοντας τα παραπάνω ποσά, όπως υποστηρίζει, προοδευτικά άρχισε να μειώνει το ενδιαφέρον της και τελικά όταν επέστρεψε στη Ρόδο στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 για να βρεθούν και να συζητήσουν για το μέλλον τους, αν και παρέμεινε ένα μήνα, ο χρόνος που διέθεσε για εκείνον ήταν ελάχιστος,
Ο μηνυτής διατείνεται ότι η μηνυόμενη του «πούλησε» έρωτα και προσδοκίες αποκατάστασης, ώστε να αποκομίσει περιουσιακά οφέλη σε βάρος του, αλλά και ασύστολα ψεύδη.

Όπως καταγγέλλει του δήλωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και ζήτησε οικονομική βοήθεια. Διαπίστωσε ωστόσο ότι το παραπάνω γεγονός ήταν ψευδές και τα χρήματα τα χρησιμοποίησε για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου και για αισθητική επέμβαση αποκατάστασης στήθους, για λόγους αισθητικούς και όχι βέβαια ιατρικούς. Διατείνεται ότι όταν διαμαρτυρήθηκε για την απατηλή συμπεριφορά της, τόσο στην ίδια, όσο και στον πατέρα της, ενόψει δικαστικής διεκδίκησης του ποσού που του υφάρπαξε, αποδέχθηκε την οφειλή της και ανέλαβε την υποχρέωση από τον Ιανουάριο του 2012 να του εξοφλήσει το οφειλόμενο ποσό σε μηνιαίες δόσεις των 600 ευρώ εκάστη, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο πατέρας της του κατέβαλε σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μόλις το ποσό των 8.500 €.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού, ενώ ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Σκλάβος.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου