ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή τρεις δικογραφίες για Πολάκη, Ξανθό και Βαρουφάκη

στη-βουλή-τρεις-δικογραφίες-για-πολάκ-666884

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τρεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί ύστερα από μηνυτήριες αναφορές του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί από πολίτες πλην μίας που αφορά αντιδικία του κ. Πολάκη με τον προκάτοχό του στο Υπουργείο Μάριο Σαλμά.

Ο τέως αναπληρωτής Υγείας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή δηλώσεις του ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, επί κυβέρνησης ΝΔ, ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς.

Σε βάρος του κ. Πολάκη αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού έχουν καταθέσει επίσης μηνυτήρια αναφορά δύο κάτοικοι της Κοζάνης για τα προβλήματα στη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους.

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα πρέπει κινηθεί ή όχι η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, αφορά μηνυτήρια αναφορά από πολίτη σε βάρος του κ. Βαρουφάκη επειδή, όπως αναφέρεται, «με πράξεις και παραλείψεις του υπονόμευσε την έγκαιρη και συμφέρουσα συμφωνά με τους δανειστές κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό».

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου