ΕΛΛΑΔΑ

Δόθηκαν 75 εκατ. μάρκα για μίζες!!!

δόθηκαν-75-εκατ-μάρκα-για-μίζες-505698

Εγγραφο – βόμβα, με την ένδειξη «εμπιστευτικό», της Siemens, που αποδεικνύει ότι δόθηκαν στην Ελλάδα 75 εκατ. γερμανικά μάρκα σε μίζες για την προγραμματική σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ (15/12/1997) έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας.

Στο έγγραφο αυτό αναγράφονται όλες οι τράπεζες στο εξωτερικό και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, χωρίς όμως τα ονόματα των παραληπτών των εμβασμάτων, μέσω των οποίων δόθηκαν οι μίζες.

Η Ν.Δ., μέσω του Κώστα Τζαβάρα, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, ζήτησε και έγινε αποδεκτό, το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των πολιτικών προσώπων (υπουργοί, υφυπουργοί, γεν. γραμματείς) και των συγγενών τους που την περίοδο εκείνη είχαν σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις, και να ακολουθηθεί μέχρι τέλους η μέθοδος της δικαστικής συνδρομής προκειμένου να αποκαλυφθούν οι παραλήπτες των 75 εκ. γερμ. μάρκων (ή 37,5 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον ζητούν οι αρμόδιες αρχές να προβαίνουν στην ταυτοποίηση, χρονικώς και ποσοτικός, κάθε εμβάσματος, το οποίο απέστειλε η Siemens προς τρίτους στο εξωτερικό, με αντίστοιχες οικονομικές πράξεις πολιτικών προσώπων ή συγγενών του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Π.χ. να διαπιστωθεί αν εκείνη την περίοδο, κάνουν τραπεζικές καταθέσεις, αγορά ακινήτου, αγορά μετοχών ή ομολόγων.

Η Ν.Δ. στην επιστολή της αναφέρεται προσωπικά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη, επισημαίνοντας την ύπαρξη λογαριασμού με το όνομα Α. MARKOU, στον οποίο «κατατέθηκαν την περίοδο 1998-1999 18,5 εκατ. γερμανικά μάρκα εκ των οποίων 200.000 εμβάστηκαν στον κ. Μαντέλη».

Επίσης αναφέρεται σε κατάθεση εμβάσματος ποσού 800.000 γερμανικών μάρκων στην Αθήνα (Τράπεζα Middland – εταιρεία Plexus), το οποίο «προφανώς, αναλήφθηκε σε μετρητά».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης είπε ότι η Siemens μας δουλεύει.

«Η Siemens μας δουλεύει και μας παιδεύει. Εμείς δεν θέλουμε καλάθια και κρασιά, αλλά ονοματεπώνυμα, ποιοι, πόσα και γιατί. H Siemens γνωρίζει και καταγράφει τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαγόρευση εξόδου

Στο μεταξύ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον επιχειρηματία και κουμπάρο του Τάσου Μαντέλη, σε λογαριασμό του οποίου κατατέθηκαν 450 χιλιάδες μάρκα που προορίζονταν για τον πρώην υπουργό διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελάκος.

Ο επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει παραδεχθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens ότι το 1998 άνοιξε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα στο όνομα «Α. ROCOS», προκειμένου η Siemens να καταθέσει εκεί χρήματα για τον κουμπάρο του, κ.Μαντέλη.

Στον επίμαχο λογαριασμό κατατέθηκαν το 1998, 200 χιλιάδες μάρκα και το 2000 άλλα 250 χιλιάδες μάρκα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου