ΕΛΛΑΔΑ

Χρωστούσε στην Ισπανία και του παίρνουν το σπίτι στην Ελλάδα

χρωστούσε-στην-ισπανία-και-του-παίρνο-668265

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά πλειστηριασμού κατοικίας που επρόκειτο να λάβει χώρα στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου στις 16.00, πραγματοποίησαν έξω από το κτήριο συλλογικότητες, ομάδες κατοίκων, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και η Λαϊκή Ενότητα.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε σπίτι, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει χρέη στην ισπανική τράπεζα Union de Creditos Inmobiliarios (σ.σ.: η εν λόγω τράπεζα βρίσκεται πίσω από τους πλειστηριασμούς στην Ισπανία).

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν κατάφερε να μπει στο νόμο Κατσέλη, ενώ η κατοικία -πρώτη και μοναδική- βγήκε πρώτη φορά σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο. Το ποσό του δανείου του ιδιοκτήτη είναι 40.000 ευρώ, ενώ έχει αποπληρωθεί σχεδόν το μισό.

Οι πόρτες του Ειρηνοδικείου παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η οποία έληξε λίγο μετά τις 17.30. Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε και πιθανώς θα πραγματοποιηθεί σε 40 ημέρες, οπότε όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος, «θα είμαστε και πάλι εδώ».

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Δείτε εικόνες:

«Ιδιαίτερο βάρος και σημασία δίνεται αυτήν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου. Αποτελεί ντροπή και όνειδος ότι στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 16) προσέρχεται η ισπανική τράπεζα Union Creditos Inmobiliarios, η οποία διαθέτει και αντίστοιχο fund, προκειμένου να βγάλει στο σφυρί κατοικία 77 τετραγωνικών μέτρων! Ισπανική τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό σπίτι στο Περιστέρι!

Όλοι οι Περιστεριώτες/τισσες, και όχι μόνο, καλούνται να δώσουν την αγωνιστική παρουσία τους την Τετάρτη (2/11) στο Ειρηνοδικείο της πόλης τους στις 15.00 για να απαντήσουν με τον πρέποντα τρόπο στην “ισπανική” ληστεία και να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό» ανέφερε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Δράσης Περιστερίου.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Τετάρτη σημειώθηκαν επεισόδια και επικράτησε χάος σε πλειστηριασμό κατοικίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου οργανώσεις όρμηξαν στον συμβολαιογράφο και εμπόδισαν την διενέργεια της διαδικασίας.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου