ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών

συνεχίζεται-η-αποχή-των-βαθμολογητών-505698

Εως την προσεχή Παρασκευή θα συνεχίσουν την αποχή τους οι βαθμολογητές των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση τεσσάρων ωρών. Την Πέμπτη θα γίνει νέα συνεδρίαση, κατά την οποία θα αποφασιστεί η στάση των εκπαιδευτικών για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα το μεσημέρι οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πέππες, δήλωσε ότι μπορεί να ικανοποιήθηκε το ένα αίτημα των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, να πληρωθούν με χρηματικά εντάλματα τις αμοιβές τους όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες των Πανελληνίων Εξετάσεων, αλλά παραμένει το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές.

Η Αννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της τόνισε ότι η απόφαση για την παράταση της απεργίας αδικεί τους μαθητές, αδικεί τους εκπαιδευτικούς, δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα, στις 19:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την «απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης».

Τα δύο κορυφαία συνδικάτα προειδοποιούν ότι «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις αντιδράσεις τους για να αποτρέψουν και να ακυρώσουν τις προσπάθειες ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης».

Δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου