ΕΛΛΑΔΑ

Αρση του καμποτάζ χωρίς ημίμετρα

αρση-του-καμποτάζ-χωρίς-ημίμετρα-505428

Την άμεση αποκατάσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τη χάραξη ξεκάθαρης ναυτιλιακής πολιτικής, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα σε παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε καθαρά υπέρ της άρσης καμποτάζ, λέγοντας δε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει με ημίμετρα.

Ο ίδιος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, «τριχοτόμησε» το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κατάργησε τα δύο υπουργεία που αφορούν τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Είναι σαν η Σαουδική Αραβία να κλείνει το υπουργείο πετρελαίων της, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι τουρισμός και ναυτιλία προσφέρουν μαζί πάνω από το 30% του ΑΕΠ.

Ο Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε ακόμη για «τη διατήρηση θεσμών του Νόμου 89 και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα, ώστε να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της εμπορικής ναυτιλίας».

Δεσμεύτηκε ακόμη για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας σε επίπεδο κρατών και σε όλα τα διεθνή φόρα, καθώς επίσης για την άμεση αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και την προβολή της ελκυστικότητας του ναυτικού επαγγέλματος, ώστε να ενισχυθεί η προσέλευση νέων ανθρώπων και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Ο Α. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για τη σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της ακτοπλοΐας ,καθώς αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη.

«Δεσμευόμαστε ακόμη για τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των παρωχημένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων που καταστρέφουν την προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμού και εμπορίου» ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο Zenith.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου