ΕΛΛΑΔΑ

Ραδιομαραθώνιος για τη σωτηρία του 6χρονου Χρήστου Γεώργιου

ραδιομαραθώνιος-για-τη-σωτηρία-του-6χρ-673622

Με στόχο την εξασφάλιση των νοσηλίων για τον εξάχρονο Χρήστο-Γεώργιο Θεοδωρίδη, ο οποίος πρέπει να ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα του χορηγηθεί συγκεκριμένη και πολυδάπανη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, οι δημοσιογράφοι της Κομοτηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό πεντάωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα από τα κεντρικά στούντιο της ΕΡΑ και από στούντιο εξωτερικών μεταδόσεων που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύλλογοι, φορείς, ο πολιτικός κόσμος της Ροδόπης και απλοί πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημοσιογραφικού κόσμου της Κομοτηνής, συγκεντρώνοντας ένα ποσό που ξεπέρασε τις 8.500 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 10.000 ευρώ τις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα παραμείνει ενεργός ο λογαριασμός που έχει ανοίξει γι’ αυτόν τον σκοπό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πατέρας του μικρού αγοριού, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά του, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 20.000 ευρώ που απαιτείται για το ταξίδι σωτηρίας του εξάχρονου Χρήστου-Γεώργιου.

Μετά από αξιολόγηση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, προέκυψε ότι το παιδί πάσχει από επιληπτική εγκεφαλοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 70%, ψυχοκινητική καθυστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 60%, σπαστική τετραπάρεση με ποσοστό αναπηρίας 67%, βαριά νοητική υστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 20 με ποσοστό αναπηρίας 80% και ποσοστό κινητικής αναπηρίας κάτω άκρων 67%.

Ο γιατρός, σύμφωνα δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη, είναι εξειδικευμένος νευροχειρουργός σε μεγάλο ιατρικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία. Ήρθε σε επαφή μαζί του με τη βοήθεια ενός Ελληνορώσου που διαμένει εκεί και έτυχε να γνωρίσει τυχαία στην Ελλάδα. Το παιδί θα υποβληθεί σε ειδική φαρμακευτική αγωγή και υπάρχει ελπίδα να θεραπευτεί.

Ο ραδιομαραθώνιος αποτέλεσε ένα σημαντικό πρώτο βήμα και μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης για τον εξάχρονο Χρήστο-Γεώργιο. Ωστόσο, η κινητοποίηση συνεχίζεται έως και τα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στη Ρωσία. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στον αγώνα του παιδιού μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό, 5353-060327-546 και IBAN, GR 9101723530005353060327546.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου