ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αντί 393,1 εκ. ευρώ

ολοκληρώθηκε-η-πώληση-του-αστέρα-βουλ-673784

Στην Apollo Investment Holdco πέρασε το 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. μετά την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo.

Τα πακέτα των μετοχών που κατείχε η Εθνική και αντιστοιχούν στο 67,23% της Αστήρ Παλλάς πέρασαν στην Apollo Investment μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντί 298,7 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 21,23% της Αστήρ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

H Eθνική Τράπεζα αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της συμμετοχής της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έναντι 298,8 εκατ. Ευρώ.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο pro forma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το β’ τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 46μβ.

Η ΕΤΕ θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που αντλήθηκε από τη συναλλαγή ώστε να μειώσει περαιτέρω την χρηματοδότησή της από το μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα («ELA»), με θετική επίπτωση στο κόστος χρηματοδότησής της.

Σχετικά με τη συναλλαγή, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕ κ. Λούκα Κατσέλη δήλωσε:

«Για την Εθνική Τράπεζα, η πώληση του μεριδίου που μέχρι σήμερα κατείχε στον Αστέρα έχει ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό: Την απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της. Η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής».

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ ήταν η Citigroup Global Markets Ltd και νομικός σύμβουλος για την πώληση το γραφείο Αλεξίου- Κοσμόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου