ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς: Το αν θα παραιτηθώ δεν αφορά την αντιπολίτευση

παππάς-το-αν-θα-παραιτηθώ-δεν-αφορά-την-674635

Συνέχεια στις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του ΣτΕ έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται και υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματικό το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Υπάρχει αδικία στην απόφαση του ΣτΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «δομική αντίφαση του δικαστηρίου», καθώς επιστρέφει την κατάσταση στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο το ίδιο το δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό. Είπε ακόμη ότι η απόφαση στο ΣτΕ ελήφθη μετά από «ασφυκτικές πιέσεις στους δικαστές» και πώς εάν δύο δικαστές είχε ψηφίσει αλλιώς, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. «Οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές, έτσι θα πορευτούμε. Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος, αλλά μια διάταξη».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου με την αεροπειρατεία των καναλαρχών. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αεροπειρατεία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει». Όπως είπε, «δεν θα υποχωρήσουμε, δε θα νομιμοποιήσουμε ούτε για μερικά 24ωρα το σημερινό καθεστώς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του, όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο υπουργός απάντησε: «Οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων είναι κάτι που δεν τους αφορά (σ.σ. τα κόμματα), αφορά άλλους. Το πιο εύκολο για μένα είναι να γυρίσω στο γραφείο και να πω ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών. Δεν ακολουθούμε προσωπική πολιτική, αλλά κυβερνητική».

Όσο για τη νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα προβλέπεται τίμημα, καθώς μετά το διαγωνισμό έχει υπάρξει πλέον μια αποτίμηση. Ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις και για το πότε θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός και πόσα θα είναι τα κανάλια που εκπέμπουν.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε (σ.σ. εννοούσε τους κ.κ. Μαρινάκη και Σαββίδη) που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια. Η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού, μέχρι να δούμε το σκεπτικό. Δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό».

Ο υπουργός επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία παρασκηνιακά» και η ΝΔ είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη» για το καθεστώς των τελευταίων 27 ετών.

Τι είπε ο Ν. Παππάς σε δηλώσεις του μετά τα μεσάνυχτα

Συνέχεια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο ΣτΕέδωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την οποία αιφνιδιάστηκε το Μαξίμου καθώς κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τς τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας στον ελληνικό λαό καθώς αναιρεί την μεταφορά πόρων από εύπορους πολίτες σε πολίτες που έχουν την ανάγκη αυτών των πόρων όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος κυρίως στα 15.000 παιδιά που εντάχθηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και στις προσλήψεις στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Παππάς έκανε γνωστό από την πλευρά του ότι την Δευτέρα θα κατατεθεί ρύθμιση γέφυρα η οποία θα καθορίζει το καθεστώς παροχής προσωρινών αδειών μέχρι την διενέργεια νέου διαγωνισμού. «Το Τζάμπα δεν θα συνεχιστεί δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί η αεροπειρατεία», δήλωσε ο Ν. Παππάς σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση αλλά άδικη. «Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις αλλά ο λαός με εκλογές ή η απώλεια της δεδηλωμένης στην βουλή», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ προκειμένου να διαμορφώσει την νομοθετική ρύθμιση για την οποία σημείωσε ότι θα προβλέπει καταβολή ποσού για την προσωρινή λειτουργία των καναλιών αντίστοιχο με αυτό που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του πρώτου διαγωνισμού. «Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας να το ξεχάσουν. Θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα πάψει να ισχύει το δωρεάν για τους καβαλάρηδες των συχνοτήτων. Όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης να αλλάξουν πλευρό» δήλωσε ο Ν. Παππάς.

Σημείωσε επίσης ότι το τίμημα για τις προσωρινές άδειες μέχρι τον διαγωνισμό θα είναι μεγάλο σημειώνοντας ότι με την απόφαση του ΣτΕ επιστρέφει η χώρα στο καθεστώς το οποίο το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου