ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο 60χρονος για το φονικό του Βολιώτη γυμναστή στην Πανόρμου

προφυλακιστέος-ο-60χρονος-για-το-φονικό-675963

Αμυνόμενος, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο 60χρονος πρώην αστυνομικός-υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος τελικά κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στην Πανόρμου, το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως το θύμα ήταν αυτό που του επιτέθηκε και όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μεταξύ τους. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι βρισκόταν σε άμυνα και πως το θύμα είχε παραφυλάξει και μόλις τον είδε, άρχισε να τον βρίζει ενώ του επιτέθηκε με ένα αλουμινένιο σωλήνα και μία ξύλινη αυτοσχέδια ασπίδα.

«Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση απο το θύμα» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα ο κατηγορουμενος ισχυρίστηκε πως είχαν με το θύμα διάφορες λόγω των καμερών που είχε τοποθετήσει.

Επιπλέον, ο 60χρονος είπε πως πάνω στον καυγά με το θύμα ο τελευταίος τον χτύπησε με τον σωλήνα με αποτέλεσμα το χέρι του πάνω στη συμπλοκή να αλλάξει φορά και να πυροβολήσει προς το θύμα. Μάλιστα επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες πως την πρώτη φορά πυροβόλησε στον αέρα.

Ο δικηγόρος του Νικόλαος Στούμπας τόνισε πως υπήρχαν προστριβές για τις κάμερες και πως το θύμα τον είχε απειλήσει καθώς ο κατηγορούμενος είχε κάνει καταγγελίες στις αρμόδιες αρχες για το ζήτημα.

Επίσης τόνισε πως από κατάθεση μάρτυρα έχει προκύψει ότι ο κατηγορουμενος ήταν στο σπίτι του με όπλο -όπως συνήθιζε- για δικούς του λόγους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου