ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξάρτητος ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης

ανεξάρτητος-ο-βουλευτής-κώστας-κιλτί-851206

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και να παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος γνωστοποίησε τη Δευτέρα στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης.

Mε μια λακωνική ανακοίνωση αντέδρασε η ΝΔ. «Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη ΝΔ. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε το δρόμο που είχε χαράξει από καιρού» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το πρωί της Δευτέρας ο τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του και του επέδωσε επιστολή με την οποία δηλώνει την επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Κιλτίδης προχώρησε σε μια σκληρή δήλωση, στην οποία καταγγέλλει εσωκομματικό ξεκαθάρισμα από την ηγεσία της Ρηγίλλης και υπαινίσσεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες έπραξε αντίθετα με τη συνείδησή του, για να στηρίξει τις επιλογές της ηγεσίας.

Ο κ. Κιλτίδης σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους όμως μήνες το ποτήρι ξεχείλισε. Βρίσκομαι μπροστά σε εξόφθαλμη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που καθημερινά εκδηλώνεται και προέρχεται από το κόμμα στο οποίο ανήκω, προκειμένου να πληγώ ηθικά και να απομειωθεί το πολιτικό μου κύρος. Εν ονόματι των πολιτικών μου φίλων και συναγωνιστών, που με πίστεψαν και με στήριξαν σ’ αυτή μου την πορεία, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την απόφαση – απαίτησή τους να διαχωρίσω τη θέση μου από τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα και τα κομματικά όργανα».

Να σημειωθεί πως οι εργασίες του Κοινοβουλίου ξεκινούν σήμερα με τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Κιλτίδη και άλλων πέντε υπουργών της ΝΔ (Θ. Ρουσόπουλο, Απ. Κοντό, Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα και Γ. Βουλγαράκη).

Ο κ. Κιλτίδης απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Αλ. Κοντό.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κιλτίδης διένειμε στη Βουλή φάκελο με υπερασπιστικά για τις θέσεις του έγγραφα κατηγορώντας τον κ. Κοντό ότι «ψεύδεται» σε όσα του αποδίδει για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων» στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης που διεκδικούνταν από τη Μονή Βατοπεδίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος κληθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κώστα Κιλτίδη ανέφερε: «Λυπάμαι πάρα πολύ, διότι πιστεύω ότι ανεξαρτήτως όποιων προβλημάτων, τα οποία είναι πολλά και σημαντικά, στις δύο μεγάλες παρατάξεις, στα δύο μεγάλα κόμματα, πιστεύω απόλυτα στην λειτουργία του δικομματισμού σε ό,τι αφορά την διακυβέρνηση του τόπου, χωρίς αυτό να αποκλείει την έκφραση άλλων μικρότερων δυνάμεων οι οποίες σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούν να συμμετέχουν και στην κυβέρνηση».

Τι απαντά η Ρηγίλλης

Mε μια λακωνική ανακοίνωση αντέδρασε η ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή: "Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη ΝΔ. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε το δρόμο που είχε χαράξει από καιρού", σημειώνεται στη δήλωση της Ρηγίλλης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κληθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση Κιλτίδη ανέφερε: "Λυπάμαι πάρα πολύ, διότι πιστεύω ότι ανεξαρτήτως όποιων προβλημάτων, τα οποία είναι πολλά και σημαντικά, στις δύο μεγάλες παρατάξεις, στα δύο μεγάλα κόμματα, πιστεύω απόλυτα στην λειτουργία του δικομματισμού σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του τόπου, χωρίς αυτό να αποκλείει την έκφραση άλλων μικρότερων δυνάμεων οι οποίες σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούν να συμμετέχουν και στην κυβέρνηση".

«Κλείνει το μάτι» ο Γ. Καρατζαφέρης

Αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Κιλτίδη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρώην υφυπουργού.

«Ο κ. Κιλτίδης είναι δυναμικός και συγκροτημένος, προστατεύει τις αρχές του και τις αξίες του και ουδέποτε πρόδωσε τους φίλους του και τα πιστεύω του».

Εννέα οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Αξίζει να σημειωθεί ότι εννέα μήνες μετά τις εκλογές οι ανεξάρτητοι βουλευτής έχουν φτάσει στους εννέα. Τρεις από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Οικονόμου, Σακοράφα), Δύο από τη ΝΔ (Μπακογιάννη, Κιλτίδης) και τέσσερις από το ΣΥΡΙΖΑ (Κουβέλης, Ψαριανός, Λεβέντης και Τσούκαλης).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου