ΕΛΛΑΔΑ

Ξέφυγε από τους γονείς του το νήπιο και έπεσε στην πισίνα

ξέφυγε-από-τους-γονείς-του-το-νήπιο-και-677892

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών αναμενόταν να μεταφερθεί η σορός του νηπίου, ηλικίας περίπου δύο ετών, που έχασε το απόγευμα της Κυριακής την ζωή του μέσα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη Ηλείας.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, δήλωσε ότι από το πόρισμα της νεκροτομής, θα αποδειχθεί αν ο θάνατος του νηπίου οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση.

Οσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί μέσα στην πισίνα, η οποία είχε γεμίσει νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος είπε πως, κατά πάσα πιθανότητα, ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, εθελοντές προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της Γαστούνης, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν προκλήθηκε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Στο μεταξύ, η μητέρα του νηπίου, η οποία είναι έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Οσον αφορά το νήπιο που έχασε τη ζωή του και τους γονείς του, είχαν έλθει από τη Συρία μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Μυρσίνης από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου