ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το παραληρηματικό βίντεο του Χρυσαυγίτη πιστολέρο

δείτε-το-παραληρηματικό-βίντεο-του-χρ-678947

Υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία με τη Χρυσή Αυγή ήταν ο Φώτης Μπέλλος, που παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ για το φόνο του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου.

Μάλιστα όταν “αυτοσυστηνόταν” ως υποψήφιος, αντέκρουε αλλά με παραληρηματικό τρόπο τις κατηγορίες ότι “οι Χρυσαυγίτες είναι δολοφόνοι”.

Ο 60χρονος «πιστολέρο» προσήλθε αυτοβούλως στα γραφεία της ασφάλειας Αττικής.

«Τσακωνόμαστε κάθε μέρα χθες μου επιτέθηκε και αντέδρασα». Αυτές ήταν οι πρώτες φράσεις του 60χρονου Φώτη Μπέλου στους αστυνομικούς.

Από το πρωί οι αρχές βρισκόταν σε επικοινωνία με τα επτά αδέλφια του Φ. Μπέλου προκειμένου να του περάσουν τα μήνυμα να παραδοθεί. Στην αρχή ο συνταξιούχος αξιωματικός δεν είχε σκοπό να παραδοθεί αλλά πείστηκε από τα αδέρφια του.

Ο 60χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς και το όπλο του για το οποίο κατείχε νόμιμη άδεια έως το 2017.

Μέσω του συνηγόρου του, Νικόλαου Στούμπα, ο φονιάς -που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ- είπε πως το έγκλημα οφείλεται σε “κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος”, δηλώνει μετανιωμένος και εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, πριν πυροβολήσει τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας». Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

  • Σχετικά άρθρα:

Δολοφονία με δράστη πρώην αστυνομικό στους Αμπελόκηπους

Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή ο δολοφόνος, πρώην αστυνομικός

Συνελήφθη ο 60χρονος ακροδεξιός «πιστολέρο» της Πανόρμου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου