ΕΛΛΑΔΑ

Υπεράσπιση της κεντροδεξιάς ιδεολογίας

υπεράσπιση-της-κεντροδεξιάς-ιδεολογ-451807

Ηρθε η στιγμή που η ελληνική Κεντροδεξιά πρέπει να υποστηρίξει την ιδεολογική της ταυτότητα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο απειλεί το ΠΑΣΟΚ και ενοχλεί τα «εξαπτέρυγά του».

«Δεν μπορεί η Κεντροδεξιά να απουσιάζει από τη μάχη των ιδεών. Τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς υπερασπίζονται τις δικές τους ιδεολογικές αρχές, τις αναδιατυπώνουν συνεχώς, εκσυγχρονίζουν το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο. Για εμάς, για την Κεντροδεξιά, αυτό θεωρείται ‘απαγορευμένο ταμπού’!» λέει ο κ. Σαμαράς.

Και προσθέτει: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Σεβόμαστε τις ιδέες όλων. Αλλά υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ιδέες».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως οι ιδέες της Κεντροδεξιάς δεν εισάγονται «απ’ έξω», δεν επιβάλλονται «από τα πάνω», αλλά στηρίζονται «σε αρχές και αξίες αυτοφυείς στην ελληνική κοινωνία και την παράδοσή της».

Προσθέτει ότι «η κοινωνία δεν θα ενοχληθεί αν υπερασπιστούμε τα δικά της βαθύτερα πιστεύω […] Γιατί για πολλά χρόνια σιωπήσαμε… Στη νέα μας πορεία, λοιπόν, κάνουμε άνοιγμα σε όλη την κοινωνία και ακουμπάμε το μέγιστο φάσμα των συμπολιτών μας».

Τέλος, αναφέρει ότι η υπεράσπιση των ιδεών της Κεντροδεξιάς από το κόμμα της ΝΔ απειλεί το ΠΑΣΟΚ και ενοχλεί τα «εξαπτέρυγά του», κάτι που εκλαμβάνεται ως αιχμή για την Ντόρα Μπακογιάννη που είχε διαφωνήσει με την «ιδεολογική καθαρότητα» ζητώντας να γίνει η ΝΔ πολυσυλλεκτικό κόμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου