ΕΛΛΑΔΑ

Δασικοί υπάλληλοι με στολές θα κάνουν ελέγχους και στους δρόμους

δασικοί-υπάλληλοι-με-στολές-θα-κάνουν-680140

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούνται οι έλεγχοι των οδηγών –και η έρευνα στα αυτοκίνητα τους- από τους δασικούς υπαλλήλους οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα φορούν υπηρεσιακή στολή και θα εφοδιαστούν με νέες υπηρεσιακές ταυτότητες και σήματα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, οι δασικοί υπάλληλοι δύναται να προβαίνουν σε ελέγχους της ταυτότητας οδηγών και να διενεργούν έρευνα στα αυτοκίνητα τους. Και στην περίπτωση που κάποιος από τους οδηγούς αρνηθεί τον έλεγχο, τότε οι δασικοί υπάλληλοι θα ζητούν αμέσως τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του Λιμενικού ανάλογα με την περίπτωση.

Όπως εξηγούν, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι δασικοί υπάλληλοι – ως ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι- έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους σε οδηγούς και εκτός δασών με την επίδειξη πάντα της υπηρεσιακή τους ταυτότητας.

Για παράδειγμα, θα μπορούν να κάνουν ελέγχους –ακόμη σε εθνικές οδούς- σε φορτηγά αυτοκίνητα για το οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρουν ξυλεία από λαθροϋλοτομία.

Επιπλέον, οι δασικοί υπάλληλοι ( των υπηρεσιών ΔΕ Γεωτεχνικών και ΥΕ Δασοφυλάκων) υποχρεούνται να φορούν υπηρεσιακή στολή (χειμερινή ή καλοκαιρινή) , πηλήκιο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας και να διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου