ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα»

ποινική-δίωξη-σε-βάρος-του-κοντομηνά-γ-681777

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος τους επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Η υπόθεση αφορά έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Η ποινική δίωξη, κατά πληροφορίες, στηρίζεται στις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008.

Ο Δ .Κοντομηνά ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν κατέληξε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Έτσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς είναι μεταξύ των 35 κατηγορούμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου