ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

ερχεται-ο-πρώτος-καύσωνας-του-καλοκαι-851206

Τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία αυτό το Σαββατοκύριακο στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Πολύ ζεστή θα είναι και η ερχόμενη εβδομάδα καθώς η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα ανέβει στους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου και σε αυτά τα επίπεδα θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία μικρή πτώση αναμένεται την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και το επόμενο σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στη Ρόδο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν επίσης δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά τους 36 και στα νησιά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγη πρόσκαιρη τοπική συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου