ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις λειτουργών για δωροδοκία

συλλήψεις-λειτουργών-για-δωροδοκία-485813

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Λαυρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, συνταξιούχος κατήγγειλε ότι ο δασάρχης Λαυρίου τού ζήτησε 1.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων, που του ανήκουν, στην Κερατέα.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν και χθες ο καταγγέλλων παρέδωσε το ποσό, συνοδευόμενος από αστυνομικό, στον δασάρχη, στο γραφείο του στη δασική υπηρεσία Λαυρίου.

Αμέσως μετά, ο υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας συνελήφθη και κατά τη σωματική έρευνα, που του έγινε, βρέθηκαν πάνω του 300 ευρώ.

Τα υπόλοιπα 700 είχε κρύψει επιμελώς στις τουαλέτες του Δασαρχείου, όπου βρέθηκαν ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα. Ο δασάρχης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Eξάλλου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου συνέλαβαν τρία άτομα και συγκεκριμένα:

Τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, νομίατρος, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση, παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, μία 46χρονη πολιτικό μηχανικό, η οποία κατηγορείται για εκβίαση και άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και έναν ιδιώτη, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

Την Τετάρτη προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 1.000 Ευρώ (ως προκαταβολή), το οποίο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος παρέδωσαν στην πολιτικό μηχανικό στο γραφείο της και παρέλαβαν από αυτή φάκελο, που περιείχε εκτός των άλλων δικαιολογητικών και θετική γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου για το κατάστημά τους.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τη μηχανικό, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια σε καφετέρια του Ρεθύμνου συνέλαβαν και τον ιδιώτη, ο οποίος θα παραλάμβανε τα χρήματα για να τα παραδώσει στον νομίατρο- Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Ρεθύμνου.

Ακολούθως διενεργήθηκε έρευνα στη Διεύθυνση Υγείας Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος του καταστήματος είχε διεκπεραιωθεί από γυναίκα υπάλληλο, κατόπιν παρέμβασης του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας, ο οποίος της έδωσε εντολή να ετοιμάσει τη σχετική γνωμοδότηση (θετική), χωρίς όμως η ίδια να διενεργήσει αυτοψία, όπως είχε υποχρέωση.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία τυγχάνει συγκατηγορούμενη για ψευδή βεβαίωση, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της.

Από την έρευνα στα αρχεία της Διεύθυνσης Υγείας και την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν εκδοθεί θετικές γνωμοδοτήσεις για δεκαέξι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου κατά τα έτη 2008-2010.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας διεκπεραιώθηκε κατόπιν εντολής του από την προαναφερόμενη υπάλληλο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου