ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξάρτητοι οι «4» από το ΣΥΡΙΖΑ

ανεξάρτητοι-οι-4-από-το-συριζα-851206

Ανεξάρτητοι βουλευτές είναι από χθες οι κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός -εξέλιξη την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αρνητική».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις και, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τού γνωστοποιούν ότι αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο Φ. Κουβέλης παραιτήθηκε από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Θ. Λεβέντης αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε στην τοποθέτησή του ότι η αποχώρηση των τεσσάρων από τον ΣΥΝ ήταν μια αρνητική εξέλιξη, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, και σε ερώτηση εάν είναι πιθανή η σύσταση νέου πολιτικού φορέα, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι «η ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες για επαφές με άλλα κόμματα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Οικολόγους-Πράσινους.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τσούκαλης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις.

Ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.

Αντίδραση Τσίπρα

Η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών, αποτελεί αρνητική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «σε μια περίοδο κρίσης και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων, το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς».

«Απευθύναμε ύστατη έκκληση η εξέλιξη αυτή, που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί με 13 βουλευτές στο εθνικό μας Κοινοβούλιο, να μην πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα, μέσα και έξω από τη Βουλή, να αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική, να δίνει αγώνες απέναντι στην πιο άγρια, στην πιο βάρβαρη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία από την κυβέρνηση, την ΕΕ το ΔΝΤ».

«Ελπίζω το ίδιο να πράττουμε όλοι από εδώ και στο εξής. Ίσως αυτός να είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες» επισήμανε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου