ΕΛΛΑΔΑ

Ξανάρχισαν οι έρευνες στο χωράφι για τον Μπεν. Τα βρήκαν γαιοκτήμονας και αστυνομικοί

ξανάρχισαν-οι-έρευνες-στο-χωράφι-για-τ-700007

Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν και πάλι σήμερα Παρασκευή το απόγευμα, μετά από κάποιες ώρες “χάους” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Mirror. Ο επικεφαλής των ερυενών Jon Cousins είπε ότι οι διαφορές μεταξύ των ερευνητών και του ιδιοκτήτη της έκτασης λύθηκαν. Είπε ότι το όλο ζήτημα τους “στοίχισε” δύο με τρεις ώρες…

Νωρίτερα, ο 33χρονος γαιοκτήμονας και ο δικηγόρος του, έφτασαν στην έκταση και δήλωσαν ότι υπάρχουν “θέματα” για να συνεχιστούν οι έρευνες και το σκάψιμο στο χωράφι του. Μαζί του ήταν και ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φύγουν από την έκταση αφού διατάχθηκε η διακοπή των ερευνών.

Αργότερα και μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, οι έρευνες άρχισαν ξανά στην έκταση, την οποία “χτενίζουν” οι ειδικοί…

Οι αρχαίοι τάφοι που προκάλεσαν αναστάτωση

Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη ενός νεκροταφείου 2.000 ετών μέσα στο χωράφι που γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν. Για το παιδί που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991 και ενδέχεται να βρίσκεται θαμμένο μέσα στο χωράφι, στην Κω.

Με απόφαση της ανακρίτριας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταμάτησαν οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι. Μετά από εντολή της, ο εκσκαφέας δε μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι. Οι τάφοι, ήρθαν στο φως μόλις η μπουλντόζα έφτασε σε βάθος 30 εκατοστών…

Αρχαιολόγοι, Έλληνες και Βρετανοί, εξέτασαν τα ευρήματα και κατέληξαν στο πρώτο συμπέρασμα πως οι τάφοι είναι ρωμαϊκής εποχής, τουλάχιστον 1.500 – 2.000 ετών. Μάλιστα, έχουν βρεθεί και τέσσερις σκελετοί. Και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, στο μεταξύ, προσέφυγε το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές της Κω, ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες.

Η ανησυχίες του γαιοκτήμονα

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν, επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Βρετανών αξιωματικών για να ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες. “Έδωσα άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν”, είχε, εξάλλου, στη Mirror.

Το πρωί, η ανακρίτρια βρέθηκε στο χώρο και μετά από λίγη ώρα έδωσε εντολή να σταματήσουν άμεσα οι έρευνες. Και δεν σταμάτησαν μόνο στο σημείο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι αλλά σε όλο το χωράφι όπου από την περασμένη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες οι Βρετανοί αστυνομικοί.

Πηγή: Mirror

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου