ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων

ανοίγουν-τις-μπάρες-των-διοδίων-435924

Τις μπάρες των διοδίων του Μοσχοχωρίου ανοίγει σήμερα η επιτροπή αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων μαζί με τους αυτοκινητιστές. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει από τη Λάρισα στα διόδια του Μακρυχωρίου.

Από τις δέκα το πρωί θα γίνει κατάληψη των σταθμών στα συγκεκριμένα σημεία της εθνικής οδού, εξασφαλίζοντας ελεύθερους δρόμους για το σύνολο των διερχόμενων οδηγών έως τη μία μετά το μεσημέρι.
Στο μεταξύ από τη Δευτέρα οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές με απόφαση της Ομοσπονδίας τους στη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία, σταματούν την καταβολή των διοδίων.
Πρόκειται για μία προσπάθεια γιγάντωσης του κινήματος με στόχο την κατάργηση στην πράξη των σταθμών των διοδίων, που συνιστούν οικονομική αφαίμαξη των διερχόμενων οδηγών, όπως αναφέρουν.
Ήδη από τους σταθμούς των διοδίων σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι έχουν περάσει χωρίς να καταβάλλουν το τέλος περί τις 500.000 αυτοκίνητα, ενώ τη φωνή τους στο κίνημα ενώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη της ομοσπονδίας αυτοκινητιστών, που είδαν τα λειτουργικά τους έξοδα να εκτοξεύονται στο +127% λόγω της αντίστοιχης αύξησης του αντιτίμου των διοδίων.
«Δεν πληρώνουμε, καταργούμε τα διόδια στην πράξη», είναι το σύνθημα της κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων στη Μαγνησία, καταγγέλλοντας την «εκχώρηση των διοδίων από τις κυβερνήσεις σε ιδιωτικές εταιρίες με ληστρικές συμβάσεις που πλήττουν τα συνταγματικά δικαιώματα και εκχωρούν κοινωνικές υποχρεώσεις του κράτους στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο μέσω των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα κοινοπρακτικά σχήματα των εταιριών διοδίων».
Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που η Ομοσπονδία τους αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις κατά των διοδίων, απαιτώντας την κατάργησή τους και ελεύθερους δρόμους για όλους, προειδοποιούν με αφανισμό τους από τις κάθε λογής αυξήσεις, που απειλούν να βάλουν λουκέτο σε κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα στο κλάδο των μεταφορών.

Όπως τονίζει το μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων & της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας Γιάννης Χατζηγιάννης «απαιτούμε την ακύρωση όλων των συμβάσεων παραχώρησης στις ιδιωτικές εταιρείες των διοδίων κι επειδή καμιά κυβέρνηση που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες δεν πρόκειται να το κάνει, με τη δράση μας καταργούμε τα διόδια στη πράξη. Οι δρόμοι έχουν πληρωθεί μια και δυο και τρεις φορές από τους φορολογούμενους πολίτες, τη πλειοψηφία δηλαδή των εργαζομένων γι αυτό απαιτούμε ελεύθερους δρόμους για όλους.

Για εμάς η ύπαρξη των διοδίων είναι παράνομη και ανήθικη.
Όποιος ενστερνίζεται την αντίθετη άποψη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στα αζήτητα της ιστορίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου