ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα αποζημίωσε πελάτη της

τράπεζα-αποζημίωσε-πελάτη-της-505698

Με απόφαση του Αρείου Πάγου (347/2010), τράπεζα υποχρεώθηκε να καταβάλει σε πελάτη της αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που τού προκάλεσαν υπάλληλοί της από διάφορες παραλείψεις.

Σύμφωνα με την απόφαση, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων και υπολόγισε ότι η τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του, όπως όφειλε, τους νόμιμους τόκους, κάτι όμως που δεν έγινε.
Η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών «Τειρεσίας». Παράλληλα, η τράπεζα διαβίβασε την υπόθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναγράφοντας λανθασμένη διεύθυνση διαμονής του αξιωματικού.

Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, η αντισυμβατική συμπεριφορά της τράπεζας είχε συνέπεια ο αξιωματικός να υποστεί υλική ζημιά, καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του, και ειδικά αυτήν με την ακάλυπτη επιταγή. Επίσης, υπέστη πλήγμα η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του, ειδικά από την καταδίκη του για την ακάλυπτη επιταγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου