ΕΛΛΑΔΑ

Θησαυρός το ημερολόγιο Χριστοφοράκου

θησαυρός-το-ημερολόγιο-χριστοφοράκο-851206

Τα… στατιστικά στοιχεία βγήκαν από τη λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κ. Τσακάλου από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής της Βουλής Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο κ. Κεγκέρογλου παραπάνω από τις μισές συναντήσεις ο mister Siemens, 356 για την ακρίβεια, τις είχε με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τις περισσότερες συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που συναντήθηκε 23 φορές με τον κ. Χριστοφοράκο, ενώ είχε και 98 τηλεφωνικές επαφές μαζί του. 

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη που είδε από κοντά 30 φορές με το Μιχάλη Χριστοφοράκο έχοντας άλλες 72 τηλεφωνικές επαφές μαζί του. 

Τριάντα φορές συνάντησε το αφεντικό της Siemens Ελλάδος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχε μαζί του άλλες 60 τηλεφωνικές επαφές, όπως άλλες δύο φορές τον είδε από κοντά και η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπόφσκι.

Συνολικά 22 συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές είχαν με το Μιχάλη Χριστοφοράκο άλλα δύο μέλη της οικογένειας, οι κυρίες Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

17 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές είχε με το Μιχάλη Χριστοφοράκο και ο Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι τον είχε δει μόνο δύο-τρεις φορές στο γραφείο του στο υπουργείο.

Απειλές

Οτι δεχόταν απειλές κατά της ζωής της κατήγγειλε η πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Αικ. Τσακάλου, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τη μάρτυρα, ο πρώην οικονομικός διευθυντής και μεταβατικός διευθύνοντας σύμβουλος της Siemens Α.Ε. Ελλάς, Ρ. Φίσερ αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για μίζες και πολιτικούς, αλλά παραδέχθηκε πως διαμήνυσε στον Μ. Χριστοφοράκο ότι «δεν θα πληρωθεί από τη Siemens η δαπάνη εξοπλισμού του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, ύψους 160.000 ευρώ».

Απευθύνθηκε, όπως είπε, στα κεντρικά της Γερμανίας και όταν επέστρεψε, την κάλεσε ο κ. Φίσερ και της είπε «ότι αν επαναλάβω τέτοια κίνηση, μπορεί να μου στοιχίσει και τη ζωή».

Είπε ακόμη ότι πέρα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου της που βρήκε σκασμένα, δέχθηκε επίθεση με σπασμένο γυαλί.

Ο Ρούντολφ Φίσερ, σημερινός οικονομικός διευθυντής της Siemens Τσεχίας, που κατέθεσε πριν την Αικατερίνη Τσακάλου, εν ολίγοις είπε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε από την πολιτική Χριστοφοράκου, για μίζες και πολιτικούς: «Δεν είχα ποτέ καμία πρόσβαση, ούτως ώστε να γνωρίζω, αν υπάρχουν δωρεές, τι ύψους δωρεές, προς οποιαδήποτε πρόσωπα και πολιτικούς».

Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι ζήτησε από την Αικατερίνη Τσακάλου να στείλει μήνυμα στον κ. Χριστοφοράκο, στις 25 Ιανουαρίου 2008, ότι δεν θα πληρωθεί από τη Siemens η δαπάνη εξοπλισμού του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, ύψους 160.000 ευρώ.

Δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής:

» Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοι πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων. Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό»

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου