ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τον δήμο Φιλιατών. Κρανίου τόπος το νεκροταφείο

ανεμοστρόβιλος-σάρωσε-τον-δήμο-φιλια-709071

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι από την αδιαφορία της πολιτείας – Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαν να κοπούν τα τεράστια δέντρα από τον χώρο του κοιμητήριου, όμως κανένας δεν έπαιρνε τέτοια ευθύνη

Σε «κρανίου τόπο» μετατράπηκε το νεκροταφείο στο χωριό Φοινίκι του Δήμου Φιλιατών. Μετά από ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την περιοχή, στην κακοκαιρία που χτύπησε το τελευταίο 48ωρο, έσπασαν τεράστια κλαδιά δέντρων με αποτέλεσμα να καταστραφούν τάφοι και μνήματα.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Οι κάτοικοι του χωριού απελπισμένοι, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν μπροστά τους.

Πλέον τους είναι αδύνατο να μπουν στο νεκροταφείο ενώ θα κληθούν να καταβάλλουν αρκετά χρήματα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στους τάφους των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Όπως τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό είχαν ζητήσει να κοπούν και να απομακρυνθούν τα τεράστια δέντρα από τον χώρο του νεκροταφείου, όμως κανένας δεν έπαιρνε τέτοια ευθύνη. Το αποτέλεσμα δυστυχώς υπήρξε τραγικό.

«Είμαστε θυμωμένοι, εξοργισμένοι και πολύ στεναχωρημένοι με αυτό που έχει συμβεί», ανέφερε στο Epiruspost κάτοικος του χωριού.

Προς το παρόν δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την απομάκρυνση των σπασμένων δέντρων και την αποκατάσταση της τάξης στο νεκροταφείο. Οι άνθρωποι με δυσκολία μπορούν να εισέλθουν στο χώρο και το μόνο που κάνουν είναι να μετρούν τις ζημιές καθώς αρκετοί τάφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Πηγή: epiruspost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου