ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση η μαύρη χήρα της Αργολίδας

στο-εδώλιο-για-ανθρωποκτονία-από-πρόθ-709555

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Ναυπλίου παραπέμπεται για να δικαστεί η Δήμητρα Βούλγαρη.

Η «μαύρη χήρα» κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου, καπετάνιου του εφοπλιστή Νίκου Γουλανδρή, τον Δεκέμβριο του 2014, στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Η υπόθεση είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν δύο χρόνια, καθώς η κατηγορούμενη εμφανιζόταν σε τηλεοπτική ως θλιμμένη χήρα και αναζητούσε τους δολοφόνους του άντρα της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία πάντως, εκείνη ήταν που τον πυροβόλησε δύο φορές στο πρόσωπο. Η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

To χρονικό της ομολογίας

Η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου ισχυρίστηκε τον Ιούλιο του 2015 στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου.

Εκείνο το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της. Ανησύχησε, όπως ισχυρίστηκε και τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους, που βρίσκεται κοντά στο δικό τους στην περιοχή της Κοιλάδας.

Σύμφωνα με την ομολογία της, όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι της. Τελευταία η σχέση τους ήταν πολύ κακή και τη ζήλευε παθολογικά. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Καυγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «προέκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της. Στη συνέχεια άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνο του που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.

Όπως ανέφερε το anikolouli.gr, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια που επιβεβαιώνουν την ομολογία της. «Λειτουργούσα σαν ρομπότ με μηχανικές κινήσεις και δεν θυμάμαι όσα ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου