ΕΛΛΑΔΑ

Κλήση Σαμαρά για Siemens

κλήση-σαμαρά-για-siemens-436212

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens προσήλθε την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Μ. Κάτσικας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση εξαιτίας email και fax που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ομοιότητες με την περίπτωση Γιώργου Τσουγκράνη, οι οποίος είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό εκ μέρους του κυρίου Μαντέλη για να κατατίθενται εκεί οι «χορηγίες» της Siemens, βλέπουν μέλη τις εξεταστικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση Siemens, στην περίπτωση του κ. Μάριου Κάτσικα.

Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του φαρμακοβιομήχανου στην Ελβετία, μοιάζει με λογαριασμό που περιγράφεται, στο ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψε η Siemens με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Στο εν λόγω συμφωνητικό, γίνεται αναφορά για δεσμευμένους λογαριασμούς- τροφοδότες, βάσει των οποίων, η Γερμανική εταιρεία ζήτησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Χριστοφοράκο για να αποσύρει τις κατηγορίες.

Για τον λόγο αυτό τα μέλη τις επιτροπής, ισχυρίζονται ότι απαιτείται, περαιτέρω διερεύνηση καθώς ενδέχεται, να υπάρχει σύνδεση του λογαριασμού Κάτσικα με τροφοδότη λογαριασμό Siemens.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία στη Γενεύη είχε μπει το 2003 έμβασμα ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία που διαχειριζόταν τρίτο πρόσωπο για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι στις 24 Οκτωβρίου του 2003 είχε δώσει 200 χιλιάδες ευρώ σε φιλικό του πρόσωπο για να αγοράσει ένα σπίτι στην Αγία Μαρίνα. Δεν το αγόρασε όμως, και του επέστρεψε με αυτό το έμβασμα τα χρήματα, χωρίς να ξέρει ποια είναι η σχέση του με την εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Χριστοφοράκο.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Γκεγκέρογλου ζήτησε να κληθεί εκ νέου στην Εξεταστική ο Ευ. Σέκερης, γαμπρός του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως τόνισε, από τα αρχεία που εστάλησαν στην Επιτροπή υπάρχει email του κυρίου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Ο Τάσος Νεράτζης δήλωσε σχετικά: «Μετά τους ‘επιπλοποιούς’ ήρθε η σειρά των ‘μπατζανάκηδων».

Ο ίδιος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της Επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e-mail.

«Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Τίποτε, λοιπόν, καινούργιο δεν προσθέτει το email σε όσα είναι ήδη γνωστά».

Στο θέμα των Εξεταστικών αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά κόρον, ειδικότερα χθες, γιατί μπορεί να μην είναι ορθά».

Από πλευράς ΛΑΟΣ ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Τελικά ο ‘ντουλαπάς’ δεν ήταν μόνο ‘ντουλαπάς’. Ο κ. Κάτσικας κατέθεσε ότι έχει περίπου 27 εταιρείες που έχουν τζίρο 350 εκ. ευρώ, διαθέτει σπίτια στην Μύκονο, τη Νέα Υόρκη και αλλού, ο λογαριασμός του στην Ελβετία έχει παγώσει λόγω της γνωστής PLACID BLUE και είχε επαγγελματικές σχέσεις με την κυρία Αλογοσκούφη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου