ΕΛΛΑΔΑ

Νέους «εξοδούχους» ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

νέους-εξοδούχους-ετοιμάζει-ο-α-σαμα-851206

Νέα λίστα με τρανταχτά ονόματα στελεχών που συνδέθηκαν με την Κυβέρνηση Καραμανλή ετοιμάζεται να βγάλει «προς ξεκαθάρισμα» ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι σχέσεις του νέου προέδρου με τον πρώην Πρωθυπουργό βρίσκονται στο ναδίρ. Λέγεται πως η κίνηση Σαμαρά να δείξει την πόρτα της εξόδου σε Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη αιφνιδίασε τον Κ. Καραμανλή και δεν είναι λίγα τα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας που πλέον δεν θέλουν να περάσουν καν από την οδό Ρηγίλλης.

Στο δρόμο για το συνέδριο, από 25 ως 27 Ιουνίου, το περιβάλλον Σαμαρά μιλά για νέες εκκαθαρίσεις, ενώ ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Κοντού, Μπασιάκου, Δούκα και Τσιτουρίδη καθώς εντάσσονται στην … ομάδα όσων πλήγωσαν την παράταξη.

Την ώρα πάντως που η πλευρά Σαμαρά ετοιμάζεται να πάει στο συνέδριο χωρίς “βαρίδια” και “εξαρτήσεις” όπως συχνά πυκνά αναφέρει ο νέος αρχηγός, ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να αναθεωρεί το σχέδιο δημόσιας εμφάνισης-παρέμβασης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα επιμείνει στη σιωπή, τηρώντας ίσως στάση αναμονής. Κάποιοι πάντως λένε ότι με αυτή του τη στάση μεγαλώνει ο εκνευρισμός της Ρηγίλλης, καθώς περίμεναν έστω μια αντίδραση μετά την ευθεία βολή Σαμαρά πως δεν απολογείται για το χθες.

Άλλοι ωστόσο θυμίζουν με νόημα πως όλοι όσοι σήμερα αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έχουν εκλεγεί επί Καραμανλή και πως οι κινήσεις Σαμαρά γίνονται σε τεντωμένο σχοινί.

Ενημέρωση από τον Ευ. Βενιζέλο

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε χθες ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Ασφαλιστικού των όσων υπηρετούν στις ΕΔ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να αναμένουμε πώς θα διαμορφωθεί το γενικό συνταξιοδοτικό:

«Θα περιμένουμε να διαμορφωθεί το γενικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που χειρίζεται το υπουργείο Εργασίας. Στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί από του υπουργείο Οικονομικών το ειδικότερο νομικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Και σε τρίτη φάση, θα προστεθούν οι ειδικές ρυθμίσεις για το ένστολο προσωπικό που επεξεργαζόμαστε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

» […] Γιατί ο στρατιωτικός τελεί υπό ειδικό καθεστώς και ειδικές συνθήκες.»

Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Γάζα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου