ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ακης έμεινε ακάλυπτος από το ΠΑΣΟΚ

ο-ακης-έμεινε-ακάλυπτος-από-το-πασοκ-851206

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με αφορμή δημοσιεύματα που τον αφορούν, δήλωσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος «και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει».

Σχετικά με το αν ισχύει και για τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο το δόγμα της μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για ανάλογες περιπτώσεις, όπου «κινούνταν υποψίες», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι σαφές ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα».

«Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε και επισήμανε ότι από εκεί και πέρα είναι κομματικό στέλεχος και άρα είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο διέψευδαν δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο "σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό παρουσία στενών του συνεργατών στο Μέγαρο Μαξίμου θα κριθεί εάν ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει μέλος του ΠΑΣΟΚ ή εάν θα αποπεμφθεί". Βραδινές πληροφορίες, όμως, ανέφεραν ότι το θέμα είχε ήδη τεθεί προς συζήτηση την επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για συκοφαντική επίθεση σε ότι έχει να κάνει με την αγοραπωλησία ακινήτου αξίας 6,5 εκατομμυρίων που 3 μέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού μεταγράφηκε από off shore στη σύζυγό του, ενώ έχει περάσει και από άλλη off shore που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η απάντηση

Με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος περνάει στην αντεπίθεση για το θέμα του νεοκλασικού επί της Διον. Αρεοπαγίτου όπου διαμένει κι ενώ μέχρι πρότινος το ενοικίαζε από off shore εταιρία, πρόσφατα το αγόρασε.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου κάνει λόγο για "συκοφαντική επίθεση" και "νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησης" και προαναγγέλλει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Σημειώνει ότι τα δημοσιεύματα "επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου".

Προσθέτει ότι απέκτησε την κατοικία με "πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες" και ότι ζει με την οικογένεια του στον δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, "επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης" και υπενθυμίζει ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά είναι "κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές".

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου