ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπική αντιπαράθεση βλέπει ο Κ. Σημίτης

προσωπική-αντιπαράθεση-βλέπει-ο-κ-σημ-436073

Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του Αντώνη Σαμαρά αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την πρόταση της ΝΔ να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.
Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:
«Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες».
Και συνεχίζει: «Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα».

Η απάντηση της Ν.Δ.
Στο έμμεσο «όχι» του Κώστα Σημίτη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ανταπαντά η ΝΔ, λέγοντας πως δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν.
«Επειδή, πράγματι, το ζητούμενο από όλο τον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να κλητευθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.
Και συνεχίζει: «Αλλωστε και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει το ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις, που αφορούν στο χρηματισμό από τη Siemens δύο κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και πρώην στενών συνεργατών του κ. Σημίτη.
» Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμε όλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμες και σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο».
Την εκτίμηση, ότι οι κλητεύσεις τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και του Κώστα Καραμανλή ενώπιον των εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή θα ρίξουν φως στο θέμα του σκανδάλου της Siemens, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Είναι απαραίτητη η άμεση κλήση των πρώην πρωθυπουργών, κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή, σε κάθε μια από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Χαιρόμαστε που η επιμονή του ΛΑΟΣ οδηγεί στην αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η κλήση των πολιτικών αλλά και των στελεχών της Siemens οδηγεί στο ξεκλείδωμα των κωδικών με τα “δώρα” καθώς και των ροών των πάσης φύσεως δοσοληψιών» ανέφερε ο κ. Αϊβαλιώτης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου