ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος συναγερμός σε Ασπρόπυργο, Μενίδι – Εκκενώθηκε κατασκήνωση στη Χίο

πύρινος-συναγερμός-σε-ασπρόπυργο-μεν-792392
Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν διαδοχικά σε πευκόφυτες περιοχές στον Ασπρόπυργο, τη Χίο και το Μενίδι τη νύχτα και σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκφράζονται φόβοι για ζημιές σε διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου ενώ στη Χίο εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση προσκόπων.

Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δασικές περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής και της Χίου, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα δύσκολο έργο μέσα στη νύχτα λόγω των ισχυρών ανέμων και της έλλειψης εναέριων μέσων.

Η φωτιά στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής ξέσπασε περίπου μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε πευκόφυτη περιοχή και μαίνεται ανεξέλεγκτα λόγω των δυνατών ανέμων, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις.

Οι φλόγες πλησίασαν μεμονωμένες κατοικίες, αλλά απομακρύνθηκαν επειδή άλλαξε η φορά του αέρα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δυο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λίγο αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούσα, Κατάβαση και Μάναγρος.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και 14 εθελοντές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου