ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον χειριστή του ταχύπλοου

ποινική-δίωξη-για-δύο-κακουργήματα-στ-797757

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε’ ανακρίτρια ζήτησε και έλαβε ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε το πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Μέχρι τότε θα παραμείνεικρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα Δικαστήρια του Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού, ενώ το πρωί αντιμετώπισε την οργή και τιςέντονες αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος.

Τι δήλωσε ο συνήγορος και εξάφελφος του Αλ. Λυκουρέζος

Παρών ήταν και ο συνήγορός του,Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος λίγο μετά το τέλος της μεταφοράς του εντολέα του στα δικαστήρια Πειραιά σε δηλώσεις αναφέρθηκε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου της Αίγινας καθώς και στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Δήλωσε δε, ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές«.

Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ο κ. Λυκουρέζος υπογράμμισε ότι «η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους«.

Στην Αίγινα ο Θ. Δρίτσας

Εντολή να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και νααποδοθούν οι ευθύνες έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ενημερώθηκε στην Αίγινα μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την πορεία των ερευνών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «το δυστύχημα ανοίγει εκ νέου το ζήτημα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα«.

Ανείπωτος ο πόνος των συγγενών των θυμάτων

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε στο ΚΑΤ η26χρονη από την Ουκρανία η οποία είχε υποστεί μερικό ακρωτηρισμό.

Σε γναθοχειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί και ο 16χρονος επιβατης του τουριστικού σκάφους, ο οποιος παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου