ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή η απολογία του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου

την-παρασκευή-η-απολογία-του-77χρονου-χε-798088

Προθεσμία για να απολογηθεί στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα χθες το μεσημέρι με τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, ο 77χρονος αποχώρησε συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού παρουσία και του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης από το λιμεναρχείο Αίγινας όπου πέρασε το βράδυ, έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας. Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον 77χρονο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης. Ανάμεσα στους συγγενείς, η θεία του 5χρονου κοριτσιού και αδελφή του 44χρονου που έχασαν τη ζωή τους κατά τον μοιραίο διεμβολισμό της λάντζας από το ταχύπλοο.

Η γυναίκα κρατούσε στα χέρια της φωτογραφίες του αδερφού της και της ανιψιάς της και τις έδειχνε ουρλιάζοντας στον οδηγό του ταχυπλόου, ενώ εκείνος εμφανώς σοκαρισμένος οδηγούνταν στο εσωτερικό του κτιρίου των δικαστηρίων του Πειραιά.

Χθες, απολογούμενος στο λιμεναρχείο, ο 77χρονος φέρεται να δήλωσε ότι αφαιρέθηκε και αρχικά δεν είδε τη λάντζα ενώ όταν την είδε μπροστά του ήταν αργά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από το πρωί τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Για περίπου 20 λεπτά οι επιβαίνοντες έμειναν στη θάλασσα απ’ όπου περισυνελέγησαν 4 σοροί, του 58χρονου καπετάνιου του καϊκιού, του 5χρονου κοριτσιού και του 44χρονου πατέρα του αλλά και ενός άντρα αγνώστων στοιχείων, που εντοπίστηκε από βατραχάνθρωπους σε βάθος 20 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή στο στενό της Μονής.

Από τους 16 τραυματίες, οι 5 έλαβαν εξιτήριο και οι υπόλοιποι αναμένεται να πάρουν μέσα στην ημέρα εκτός από δύο. Πρόκειται για ένα 16χρονο αγόρι το οποίο υποβάλλεται σήμερα σε εγχείρηση αλλά και μια 29χρονη Ουκρανή, που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό κάτω άκρο.

«Έτρεχε πάρα πολύ λένε»

Την ίδια ώρα οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ξέφρενη πορεία του ταχυπλόου που είχε ως συνέπεια τον διεμβολισμό του ξύλινου σκάφους. Μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Αίγινας επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών που υποστηρίζουν ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος. «Έτρεχε πάρα πολύ λένε» είπε, επισημαίνοντας ότι την ώρα του δυστυχήματος δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα. «Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» πρόσθεσε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου