ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις μήνες φυλάκιση για τον ιδιοκτήτη που έσπασε το 48ωρο λουκέτο

τρεις-μήνες-φυλάκιση-για-τον-ιδιοκτήτ-803358

Με φυλάκιση τριών μηνών τιμωρήθηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, επειδή παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι έπεσε, όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.

«Τη μάζεψα και την τοποθέτησα σε ένα τραπέζι εντός του καταστήματος» είπε στην απολογία του ο 56χρονος, τονίζοντας ότι η ταβέρνα παρέμενε κλειστή και δεν λειτουργούσε, ισχυρισμό τον οποίο πάντως επιβεβαίωσε ο αστυνομικός που εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι πέρασε το πρωί της Κυριακής από την επιχείρηση για να ελέγξει, εάν τηρείται η σφράγιση. «Έλειπε η πράξη σφράγισης από την πόρτα. Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα. Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους παραπάνω ισχυρισμούς και τον έκριναν τελικά ένοχο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών έκανε έφοδο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει καμία απόδειξη στις περίπου 30 παρέες που έτρωγαν στην ταβέρνα. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, τού επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο ιδιοκτήτης -σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου- παραβίασε.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια. Το Σαββατοκύριακο, συνεργείο της ΔΥΟ Σύρου, εκτελώντας σχετικές εντολές, προχώρησε σε ελέγχους στη Σαντορίνη.
Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μύκονος και Ρέθυμνο

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε το Σάββατο 06 Αυγούστου 2016, ελέγχους και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Σαντορίνης και του Ρεθύμνου, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

Στη Μύκονο:

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στη Σαντορίνη:

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Ρέθυμνο:

Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα (10) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου