ΕΛΛΑΔΑ

Μπαρούφα η παραίτηση Διαμαντοπούλου

μπαρούφα-η-παραίτηση-διαμαντοπούλου-851206

Με τη φράση «μέχρις εδώ!» η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επιχειρεί να βάλει τέλος στις φήμες παραίτησής της. Κάνει λόγο για απόπειρα εκφοβισμού της και καλεί τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων «να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους».

Στη γραπτή ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας αναφέρει: «Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των ‘…μη ειδήσεων’ περί δήθεν παραίτησής μου.

» Μέχρις εδώ! Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας.

» Η επιχείρηση ‘αίμα στο κοινό’ είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού, απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους».

Ολα έχουν ένα όριο

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι φήμες και υπονοούμενα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα εν όψει υποτιθέμενου ανασχηματισμού, κάτι που ανάγκασε και την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου να εκδώσει ανακοίνωση».

«Δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που υποτίθεται ότι υπάρχουν. Είναι χωρίς βάση και με καμία αιτιολογία» συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι είναι λυπηρό να βάλλεται η υπουργός Παιδείας εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων, «κάτι που δημιουργεί και κλονισμό της εμπιστοσύνης των μαθητών και των γονέων».

«Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με φήμες και υπονοούμενα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι έτσι απαξιώνουμε τον πολιτικό κόσμο και την ίδια την κοινωνία.

Όσο για τις φήμες περί ανασχηματισμού ο κ. Πεταλωτής απέκλεισε το ενδεχόμενο και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει πληρωθεί η θέση του υφυπουργού Τουρισμού.

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Αναγνωρίζω ότι κάποιοι θα πρέπει να προσελκύσουν αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές, αλλά όλα έχουν και ένα όριο» τόνισε ο κ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει εάν θα υπάρξει αντικατάσταση υφυπουργού για τον οποίο «ακούγεται» ότι θα δημοσιευτούν στοιχεία σε δημοσίευμα το Σάββατο.

«Όποιος έχει στοιχεία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο να έρθει και να τα βγάλει, αλλά αυτή διάχυτη φημολογία είναι σε βάρος της ίδιας της πολιτείας και της κοινωνίας» υπογράμμισε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου