ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμιο, ΚΤΕΛ

αυξημένη-κίνηση-σε-λιμάνια-αεροδρόμι-807648

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή το μεσημέρι η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, οι οποίοι εγκαταλείπουν την Αθήνα με κάθε μέσο.

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας επικρατεί το αδιαχώρητο

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, θα αποπλεύσουν από τον Πειραιά και τη Ραφήνα, περισσότερα από 100 πλοία, με τελικούς προορισμούς τα νησιά του Αιγαίου, του Αργοσαρωνικού αλλά και την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα (30/7) α αναχωρήσουν 24 πλοία, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας άλλα 12.

Για αύριο Κυριακή (31/7), είναι προγραμματισμένες 26 αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά και άλλες 15 από την Ραφήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρότητα στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνάει το 80%.

Σε επιφυλακή η Τροχαία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι άντρες της Τροχαίας Αττικής για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων. Από χθες το απόγευμα υπάρχει αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο έντονο πρόβλημα.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, χθες, μέσα από τη συχνότητα του «Πρακτορείου 104,9» ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, εκτίμησε ότι θα υπάρξει αυξημένη κίνηση στους δρόμους έως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως επεσήμανε, οι οδηγοί που θα ταξιδέψουν στη Χαλκιδική πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι στην εθνική Θεσσαλονίκης -Μουδανιών είναι ελάχιστες οι δυνατότητες εκτροπής κυκλοφορίας από παρακαμπτήριες οδούς, επομένως πρέπει να δείξουν σύνεση και υπομονή.

Αυξημένη η κίνηση στα αεροδρόμια

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να φύγουν από το λεκανοπέδιο. Μέχρι στιγμής οι αναχωρήσεις προς προορισμούς του εσωτερικού, κερδίζουν τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσον αφορά τον Ιούνιο του 2016, πραγματοποιήθηκαν 18.745 πτήσεις έναντι 18.009 του Ιουνίου του 2015 (αύξηση 4,1%). Στο εσωτερικό δίκτυο έγιναν συνολικά 8.046 έναντι 7.840 πέρσι τον Ιούνιο (αύξηση 2,6%), ενώ στο διεθνές δίκτυο έγιναν 10.699 πτήσεις έναντι 10.169 (αύξηση 5,2%).

Αυξημένη κατά 50% η κίνηση (και) στα ΚΤΕΛ

Τεράστια αύξηση, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παρατηρείται και σε ορισμένους προορισμούς των ΚΤΕΛ, με τους σταθμούς του Κηφισού και της Λιοσίων να παρουσιάζουν έντονη κίνηση. Πολλές είναι οι περιπτώσεις, που η πληρότητα των λεωφορείων αγγίζει το 100%.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου