ΕΛΛΑΔΑ

Πανεργατική απεργία αύριο

πανεργατική-απεργία-αύριο-851206

Γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην απεργία λαμβάνουν μέρος οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Χωρίς συγκοινωνίες θα μείνει την Πέμπτη η πρωτεύουσα, καθώς δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο για όλο το 24ωρο (της Πέμπτης) τραβούν λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τρόλεϊ, ενώ δεν πρόκειται να βγουν από τα αμαξοστάσια το Μετρό, ο Προαστιακός και το Τραμ.

Το μόνο μέσο που κινηθεί τμηματικά θα είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο οποίος θα εκτελεί δρομολόγια από τις 10 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, εκτός εκείνων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών". Η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει και τα αυριανά δρομολόγια του Οργανισμού, γι’ αυτό καλό θα είναι το κοινό να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Τέλος, κανονικά θα εκτελεστούν οι πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Ενδέχεται όμως να προκύψουν προβλήματα στο δίκτυο του εσωτερικού και κυρίως σε μικρά αεροδρόμια, αν απεργήσουν οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η απεργία για τους δημοσιογράφους θα γίνει την άλλη εβδομάδα, μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ (λεπτομέρειες στη σελ. 23)

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και η ΟΤΟΕ έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

– Η ΟΤΟΕ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή ημερομηνία.

– Νέα απεργία για τις 30 Μαΐου έχει προγραμματίσει και η ΠΝΟ, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό και στην πλήρη άρση του καμποτάζ.

– Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τρίτη (25/5) η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου