ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη λαίλαπα στη Χίο, εκκενώνονται χωριά

πύρινη-λαίλαπα-στη-χίο-εκκενώνονται-χ-810686

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 03.30 τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά στη νότια και νοτιοδυτική Χίο με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τον κάμπο των Μεστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο μήκους 40 χιλιομέτρων με διάφορες κατευθύνσεις. Ηδη εκκενώθηκαν τα χωριά Λιθί, Μεστά και Ελάτα ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού έχουν καεί και κάποια σπίτια. Oπως μεταδίδει το astraparis.gr η μεγάλη εστία της πυκργαγιάς είναι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Συκούση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, υπάρχει μια ενεργή εστία μεγάλη ανάμεσα στα χωριά Ολύμπους, Βέσσα και Ελάτα. . Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι μεγάλες ζημιές από τη πυρκαγιά έχουν προκληθεί στα Μεστά και στην Ελάτα και σε μικρότερο βαθμό στο Λιθί και στους Ολύμπους, καθώς και στο Πυργί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις από το έδαφος τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα

Περί τις 4.30 τα ξημερώματα η φωτιά έφτασε να καίει γύρω από τα Μεστά, τα οποία και εκκενώθηκαν, λόγω της αποπνικτικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί και κάτοικοι να πηγαίνουν προς το Πυργί, όπου κι εκεί όμως έφτασε η φωτιά αργότερα.

Στην περιοχή των Μεστών, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κάηκαν σταύλοι και αυτοκίνητα, αφού η φωτιά έφτασε στα όρια του οικισμού.

Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο, 21 υδροφόρες, 2 χωματουργικά μηχανήματα,6 E/Π.

Πηγή:thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου