ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση Γκερέκου για τα χρέη του Τόλη

παραίτηση-γκερέκου-για-τα-χρέη-του-τόλ-851206

Την παραίτησή της υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου τη Δευτέρα μετά το θέμα που ανέκυψε με δημοσιεύματα για οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία. Ο κ. Βοσκόπουλος φέρεται να οφείλει στην Εφορία το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της υπουργού του.
Σχετικά με την υπόθεση της οφειλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε νωρίτερα χθες ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή περαιτέρω στοιχείων.

Η κυβέρνηση

Eν αναμονή περαιτέρω στοιχείων δήλωσε νωρίς χθες ότι βρίσκεται η κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση οφειλής του Τ. Βοσκόπουλου στην Εφορία.

«Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας», δήλωσε ο Γ.Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι εάν υπάρξουν περισσότερα δεδομένα, η κυβέρνηση θα πάρει θέση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο κ. Βοσκόπουλος (σύζυγος της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Α. Γκερέκου) φέρεται να οφείλει στην Εφορία το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.
Πάντως ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το δημοσίευμα έχει ελλιπή στοιχεία και δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο τραγουδιστής.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση, θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».
Στη ΝΔ θεωρούν ότι προκύπτει «μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα» που χρήζει των κατάλληλων απαντήσεων από την ίδια την κα Γκερέκου και τον πρωθυπουργό.
«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, για την Υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου. Εάν η ίδια η κα Γκερέκου δεν απαντήσει, με πλήρη και πειστικό τρόπο, στα όσα την αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν και να πράξει τα δέοντα» αναφέρει η Ρηγίλλης.

Η ανακοίνωση Βοσκόπουλου

Μετά το σάλο που έχει προκύψει από τα φορολογικά χρέη και την "ασυλία" του Τόλη Βοσκόπουλου, ο ίδιος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν «φορολογική μου ασυλία», έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι’ αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:

Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.

Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν. 

Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε. 

Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί. 

Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι. 

Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί». 

«…Θα μιλήσω όταν πρέπει και θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις», είπε χθες μετά τις συνεχείς πιέσεις των δημοσιογράφων και φανερά ενοχλημένη, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου σε επίσκεψή της στην Καλαμάτα. Αργά το βράδυ υπέβαλε την παραίτησή της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου