ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί που έφταιξαν θα πληρώσουν

αυτοί-που-έφταιξαν-θα-πληρώσουν-436193

«Πληρώσαμε για την Ελλάδα του χθες, αλλά πρέπει να κτίσουμε την Ελλάδα του αύριο». Αυτό δήλωσε χθες από τη Λαμία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της πόλης.

Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε αλλαγές, «με σκοπό», όπως είπε, «να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, "κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν”».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «οξυγόνο», την ευκαιρία συνάντησής του με τους ανθρώπους της περιφέρειας, τονίζοντας ότι πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας, την οποία ένα σύστημα έχει κρατήσει στο περιθώριο και έχει εγκλωβίσει.

«Όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες δυσκολίες και ξέρετε την κατάσταση που βρήκαμε μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «γνωρίζετε και την εργώδη προσπάθεια των τελευταίων μηνών, για να μη φθάσουμε σε παύση πληρωμών».

«Θα πάρει τον χρόνο να συμμαζέψουμε τα πράγματα, αλλά θα τα συμμαζέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, καλώντας να μετατραπεί η ενέργεια της ελληνικής κοινωνίας σε παραγωγική δύναμη.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι πολύ λογικό να υπάρχει αίσθημα πικρίας και να εκφράζονται διαμαρτυρίες, ωστόσο είπε κατηγορηματικά «όχι» στη βία.

«Ο πόθος για να φύγουμε από την επιτήρηση, που είναι πόθος όλων μας και αυτών που διαμαρτύρονται, θα εξυπηρετηθεί γρηγορότερα αν αλλάξουμε τη χώρα» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο της Νομαρχίας Φθιώτιδας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΟΚΕ, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της «Επιτροπής Ενάντια στα Μέτρα», φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ «ανταλλαγή συνθημάτων» υπήρξε μεταξύ αυτών και μελών της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Ν.Δ.: Εγκληματούν σε
βάρος της περιφέρειας

Για «επαναλαμβανόμενα εγκλήματα εις βάρος της περιφερειακής ανάπτυξης», έκανε λόγο σήμερα ο τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λαμία.

«Ακούμε μέτρα και πάλι μέτρα, που το μόνο που προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να πετύχουν είναι να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την Ανάπτυξη και δη για την περιφερειακή ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου